Loïc Vliegen past voor Waalse Pijl: “Wil fris zijn in Luik-Bastenaken-Luik”
© Cor Vos
maandag 28 september 2020 om 13:31

Loïc Vliegen past voor Waalse Pijl: “Wil fris zijn in Luik-Bastenaken-Luik”

Loïc Vliegen reed in Imola zijn allereerste WK bij de profs en mag terugblikken op een prima prestatie. De 26-jarige Waal van Circus-Wanty Gobert kon tot het ingaan van de finale het Belgische collectief van dienst zijn. Zijn volgende wedstrijd wordt Luik-Bastenaken-Luik.

“Mijn eerste WK bij de profs was een fantastische ervaring”, vertelt Vliegen. “Ik heb de tactiek van de nationale ploeg goed opgevolgd door steeds vooraan te koersen. Het enige wat ik betreur, is dat ik voet aan de grond heb moeten zetten in de voorlaatste passage van de Cima Gallisterna. Het is spijtig dat ik hierdoor even de voeling met de groep der favorieten verloor. Daarna ben ik wel nog terug kunnen aansluiten om de ploeg in de laatste ronde zo goed mogelijk te helpen”.

Vliegen is tevreden van zijn vormpeil en dat hoopt hij de resterende weken nog een paar keer te tonen. “Ik wil de komende weken inderdaad op dat elan blijven doorgaan. De Waalse Pijl sla ik over, om fris aan de start van Luik-Bastenaken-Luik, de Brabantse Pijl, de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.