Loïc Vliegen: “Zeer belangrijke overwinning voor mezelf”

woensdag 31 juli 2019 om 20:18
Loïc Vliegen: “Zeer belangrijke overwinning voor mezelf”

foto: Cor Vos

Loïc Vliegen verzekerde zich in de slotetappe van de Tour de Wallonie van het eindklassement na attent koersgedrag van hemzelf én zijn ploegmaats bij Wanty-Gobert. Voor de Belg een prachtige zege na een korte teleurstelling over zijn niet-selectie voor de Tour de France.

“Ik heb mooie souvenirs aan mijn tijd in de junioren- en beloftencategorieën overgehouden, maar dit is de eerste keer dat ik bij de profs aan het feest ben”, reageerde Vliegen na afloop van de rit naar Thuin. “Deze overwinning in de Tour de Wallonie is zeer belangrijk voor mezelf, als Belg en als Waal, en voor de ploeg en de sponsoren. Na een korte teleurstelling over mijn niet-selectie voor de Tour de France, had ik al zeer snel mijn zinnen op deze ronde gezet.”

“Ons collectief maakte het mogelijk om de overwinning naar ons toe te trekken. We zagen allen af deze week en door het verdedigen van de gele trui gaven we nóg meer van onszelf. Sinds een maand beschik ik over een goede vorm en deze week heb ik deze kunnen concretiseren. Vaak zegt men dat een eerste overwinning moet behaald worden om de klik te maken. Daarna zou het ‘tussen haken’ makkelijker moeten gaan. Ik hoop dat ik op dit elan kan doorgaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.