Lokale koersen afgelast: “Voor augustus ziet het er heel slecht uit”

vrijdag 24 juli 2020 om 19:54
Lokale koersen afgelast: “Voor augustus ziet het er heel slecht uit”

foto: Cor Vos (archief)

De Vlaamse wielerbond krijgt steeds meer afmeldingen voor lokale wielerkoersen binnen. Volgens Frank Glorieux van Cycling Vlaanderen ziet het er slecht uit voor de kleinere wedstrijden, zeker nu het coronavirus bezig is aan een terugkeer in België.

“Na dit weekend wordt het moeilijk om nog wedstrijden te organiseren. We zien elke voormiddag drie à vier annuleringen binnenkomen omdat het in de praktijk moeilijk wordt om de coronamaatregelen toe te passen”, geeft Glorieux aan bij Sporza. “Veel burgemeesters beslissen zelf om de organisatie niet te laten doorgaan.”

“De koers op zich is wel toegelaten, maar omdat bijvoorbeeld ook documenten voor ‘contact tracing’ moeten worden ingevuld, is dat voor velen de spreekwoordelijke druppel. In augustus gaan niet zoveel koersen meer georganiseerd worden als in juli”, aldus de CEO van de bond, die zegt afhankelijk te zijn van de actuele ontwikkelingen.

“We zoeken naar alternatieven zonder toeschouwers zoals afgesloten terreinen, maar iedereen zit ondertussen ook wat op zijn tandvlees”, zegt Glorieux. “Ik durf te wedden dat als ik nu mijn mailbox open, er weer een annulering in zit. We doen wat we kunnen om iedereen te helpen, maar het is soms wat dweilen met de kraan open.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.