Lone Meertens tekent eerste UCI-contract bij Lotto Soudal Ladies
Lone Meertens - foto: Cor Vos
donderdag 31 oktober 2019 om 18:06

Lone Meertens tekent eerste UCI-contract bij Lotto Soudal Ladies

De 21-jarige Lone Meertens is door Lotto Soudal Ladies als vijfde aanwinst voor 2020 gepresenteerd. De voormalig triatlete komt over van Keukens Redant, waar ze de voorbije twee jaar reed. Bij haar nieuwe ploeg hoopt ze te ontdekken waar haar kwaliteiten liggen.

Meertens maakte nog niet al te lang geleden de switch van de triatlonsport naar het wielrennen. “Er zijn verschillende factoren die een rol gespeeld hebben in mijn keuze om met triatlon te stoppen en te beginnen wielrennen”, vertelt ze. “Zo had ik tijdens wedstrijden vaak te kampen met maagklachten en was het moeilijk om triatlon te combineren met mijn studies. Ik haalde niet meer het niveau dat ik wilde halen.”

“Mijn broer deed al aan wielrennen en in 2017 nam ik ook eens deel aan een wedstrijd om te kijken hoe dat zou gaan”, vervolgt de jonge Belgische. “De wedstrijd vond plaats bij een temperatuur van 40 graden. Bij een triatlon zou ik dan veel last gehad hebben van maagklachten, maar dat was niet het geval. Ondanks de hitte ging het zelfs heel vlot en amuseerde ik me. En zo maakte ik de overstap van triatlon naar wielrennen.”

Werken aan uithouding en kracht
“De overstap naar wielrennen is geen evidentie”, weet Meertens. “De afstand is om te beginnen al een heel groot verschil. Ik moet nog aan mijn uithouding en kracht werken. Dat zal ik deze winter doen met Lieselot Decroix, die sinds dit seizoen mijn trainster is. Gezien de duur van de wedstrijden moet ik ook nog beter leren om voldoende te eten en te drinken in koers.”

“Een ander aspect waaraan ik in de toekomst wil werken is mijn parcourskennis. Ik houd van lastigere wedstrijden. Met de Belgische ploeg reed ik al in Tsjechië en daar ontdekte ik dat ik graag bergop rijd. De Waalse klassiekers heb ik nog niet kunnen rijden met mijn huidige team en dat zijn wel wedstrijden waar ik naar uitkijk. Sowieso moet ik mezelf nog verder ontdekken als renster en het zal gaandeweg duidelijker worden wat mijn specialiteiten zijn.”

Eerder maakte de damestak van Lotto Soudal de transfer van Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke openbaar. Zij komt over van Doltcini-Van Eyck. Ook Christina Siggaard (Virtu), Arianna Fidanza (Eurotarget-Bianchi-Vittoria) en Teuntje Beekhuis (Biehler) zijn door de ploeg als versterking aangeworven. De ploeg raakt drie rensters kwijt aan Chevalmeire, te weten Demi de Jong, Puck Moonen en Kelly van den Steen. De Luxemburgse Chantal Hoffman heeft haar fiets aan de haak gehangen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.