Longo Borghini excuseert zich voor weggooien concurrerende fiets

vrijdag 29 maart 2019 om 08:12
Longo Borghini excuseert zich voor weggooien concurrerende fiets

Elisa Longo Borghini heeft na afloop van de Driedaagse Brugge-De Panne haar excuses aangeboden. Waarom? De Italiaanse kwam in de finale van de Belgische klassieker ten val en gooide uit frustratie een fiets van een concurrerende ploeg weg.

De 27-jarige Longo Borghini – die uitkomt voor Trek-Segafredo – wist haar emoties niet meer in bedwang te houden. De renster kwam op goed dertig kilometer van de finish ten val, aangezien ze de Amerikaanse Lizzy Banks niet meer kon ontwijken. De fietsen van beide rensters raakten vervolgens in elkaar verstrengeld.

Borghini probeerde zo snel mogelijk weer te vertrekken, maar ze slaagde er aanvankelijk niet in om de fietsen uit elkaar te krijgen. Toen dat laatste eindelijk lukte, gooide ze uit frustratie de fiets van Banks weg. “Gooi de fiets dan tenminste mijn kant op”, was die laatste niet te spreken over het gedrag van Longo Borghini.

Italiaanse door het stof 
Inmiddels heeft de Italiaanse op Twitter haar excuses aangeboden. “Sorry voor het weggooien van de fiets. Ik deed het in het heetst van de strijd, op een moment dat ik heel erg gefrustreerd was. Het is onacceptabel en het spijt me dan ook heel erg. Ik zou nooit bewust iemand anders zijn spullen beschadigen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.