Looij moet weg bij Roompot-Nederlandse Loterij en zoekt nieuwe ploeg
foto: Marcel Koch
woensdag 4 oktober 2017 om 16:39

Looij moet weg bij Roompot-Nederlandse Loterij en zoekt nieuwe ploeg

De wegen van André Looij en Roompot-Nederlandse Loterij scheiden aan het einde van dit seizoen. De 22-jarige Utrechter kreeg dat vorige week te horen van teammanager Michael Zijlaard en is sindsdien naarstig op zoek naar een nieuwe ploeg. Dat doet de sprinter zelf, want tegen WielerFlits vertelt Looij dat hij niet beschikt over een manager.

Geen ProContinental-ploeg gevonden
“Tot op heden heb ik jammer genoeg nog geen ploeg gevonden”, schetst Looij de situatie. “Er heeft zich ook nog geen enkel team gemeld. Wel heb ik managementbureau SEG Cycling gebeld met de vraag of zij mij konden helpen. Zij hebben voor mij gezocht, maar ze konden niets voor me vinden op ProContinental-niveau. Daar baal ik zeker van. De laatste tijd ging het eindelijk weer de goede kant op na mijn knieblessure. Die kwetsuur liep ik op in de Tour de Fjords en daar heb ik tot eind juli mee gesukkeld.” De laatste maand reed Looij zichzelf in de top-20 van het Kampioenschap van Vlaanderen (veertiende), de GP d’Isbergues (dertiende), Omloop van het Houtland (zeventiende), de Omloop Eurometropool (zevende) en de Münsterland Giro (negende).

Talentvolle sprinter
Voor de jongeling is het zo laat in het seizoen duimen op een goede afloop. “Het is jammer dat het dit jaar niet helemaal top was. Ik heb mijn kansen wel gehad. Maar vaak als we met twee of drie spurters in een koers reden, mochten Coen (Vermeltfoort, red.) of Raymond (Kreder, red.) sprinten. Maar goed, ik hoop op een goede afloop en dat ik alsnog een ploeg weet te vinden. Er zit namelijk veel meer in dan dat er nu is uitgekomen”, vindt de sprinter zelf. Het nieuws is een hard gelag voor de Utrechter, want Looij stond samen met Mathieu van der Poel, Sam Oomen en Bas Tietema te boek als een van de grootste talenten uit zijn jaar. In 2014 reed hij als eerstejaarsbelofte een sterk seizoen, wat hem een profcontract bij Roompot-Oranje Peloton opleverde.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
4 oktober 2017 16:40
Goh, hij werd toch ook regelmatig genoemd als mogelijke versterking voor LottoNL. Van mogelijke WorldTour naar Continentaal, het kan verkeren...
4 oktober 2017 16:44
Misschien wil TLJ hem wel hebben als evt opvolger voor Wagner. Alhoewel ik geen idee heb hoe goed die knul is in het positioneren en aantrekken van de sprint ipv zelf sprinten. Dat blijft altijd het minpuntje van Roompot. Een georganizeerde sprint met Lead out doen ze niet echt aan.
4 oktober 2017 17:03
Ik vrees dat hij met een overstap naar Roompot de verkeerde keus heeft gemaakt zoals ik toen ook al benoemde.
Het was te vroeg, en daarnaast heeft de ploeg hem niet op waarde geschat en hem maar wat laten aankloten.
3 sprinters in dezelfde koers elke keer voor zichzelf laten sprinten.. het slaat daar bij Roompot nergens op.

Destijds had hij gewoon nog een jaar bij Rabo moeten blijven en dan had hij daarna wellicht de stap naar LottoNL kunnen maken als beloftevol renner.

Bij Roompot is hij eerder achteruit als vooruit gegaan
4 oktober 2017 17:04
Toch wel verrassend dat hij weg moet. Ik zou denken dat dit bij uitstek een renner is die bij Roompot de tijd moet krijgen om door te groeien. Hij heeft toch wel wat mooie top 10 plaatsen gereden. Zijn uitslagen zijn redelijk vergelijkbaar met die van Groenewegen in 2015 bij Roompot, die in het najaar dan ineens Veenendaal en Brussel won. En met Groenewegen zie je maar hoe snel het kan gaan. Jammer dat Roompot zo'n renner dan vroeg prof laat worden, maar het ook al vroeg opgeeft. Nu nog een profploeg vinden lijkt me onmogelijk.
4 oktober 2017 17:16
Ben wel benieuwd waar dit op gebaseerd is. Toch nog een van de meest talentvolle renners van Roompot en is altijd nog maar 22. Rijdt toch elk jaar wel z'n uitslagen.
4 oktober 2017 17:31
Ik begrijp hier heel weinig van eerlijk gezegd. Misschien dat wielrenner het uit kan leggen?
4 oktober 2017 17:48
Ja, bij Roompot was men met sprinten niet echt een eenheid had ik het gevoel. Dan zag je in de uitslag een sprinter van Roompot 6de en andere sprinter van Roompot 8ste worden. Totaal geen samenwerking. En is dan ook niet altijd de renner die gefaald heeft. Ook de ploegleiding is er niet in geslaagd deze renner beter te maken.
Ik vind het jammer deze jongen niet gered heeft. En dat van die net niet renners waar weinig of geen geen rek meer inzit wel mogen blijven.
4 oktober 2017 18:35
Maar blijft Coen Vermeltfoort ??

Geen nieuws gehoord en hij had een contract voor één seizoen maar.
4 oktober 2017 19:01
Zonde. Ik zou 't leuk vinden als TLJ hem zou oppikken. Ik heb niet het idee dat ze er bij roompot het maximale uit gehaald hebben. Maar goed, bij TLJ hebben ze 'm ook een paar jaar zien rondfietsen in het peloton, en daar waren ze blijkbaar ook niet genoeg onder de indruk.
4 oktober 2017 19:13
In drie profjaren niet winnen (en daar ook niet in de buurt komen) als sprinter is niet goed. Maar hij is nog zo jong. Wellicht te vroeg prof geworden. Het lijkt mij niet slecht om een jaar naar CT te gaan en daar te (leren) winnen. Kleine koersen winnen en dan weer de stap omhoog te maken.
4 oktober 2017 19:29
Het klinkt wel heel erg als gebrekkig beleid van roompot. De sprinters om de beurt kopman laten zijn lijkt me effectiever. Er zijn nog steeds genoeg kansen en ze halen misschien soms top5. Bovendien zal een deel van die jongens maximaal een goede lead our zijn. Dan is het juist goed als ze dat ook leren.
Ze hebben met wippert komend jaar juist een aantal snelle mannen nodig zou ik denken. Maar kennelijk denken ze zelf dat looij er een teveel is.
Andere faal is natuurlijk dat ze het pas kort geleden melden.
5 oktober 2017 02:18
Ik ben het niet helemaal eens met de meeste reacties. Hij heeft 3 jaar de kans gehad en weinig processie geboekt. En als er al een beetje een heuvel in het parkoers zit komt hij vaak niet aan of op grote achterstand. Zijn eerste jaar bij Roompot was misschien wel zijn beste (kan natuurlijk met blessures te maken hebben, maar dat weet ik niet). Misschien goed om een klein stapje terug te doen om wat te gaan winnen en dan weer een stap vooruit. Als hij bijvoorbeeld net zoveel kan winnen als J. Ariessen op een niveautje lager dan rijdt hij het jaar daarna echt wel weer pct.
5 oktober 2017 09:29
" kreeg dat vorige week te horen "

als dat klopt, wel heel laat, zoek dan maar eens een ploeg ......
niet heel erg netjes om het zo laat te laten weten, of was er bekend dat die mogelijkheid er zeker in zat ....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.