López: “In de slotweek gebeuren altijd verrassende dingen”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 september 2019 om 18:26

López: “In de slotweek gebeuren altijd verrassende dingen”

Miguel Ángel López begon als een van de topfavorieten aan de Vuelta a España, maar de Colombiaan zal nu vooral hopen op een podiumplek in Madrid. De achterstand op Tadej Pogačar – de nummer drie in het klassement – bedraagt slechts zeventien seconden. “De derde week staat altijd bol van de verrassingen”, zo vertelt López op de rustdag.

De kopman van Astana begon uitstekend aan de Ronde van Spanje, maar de klimmer verloor flink wat tijd in de tweede week. In de voorbije bergetappes probeerde López zijn voornaamste rivaal Pogačar te lossen, maar de jonge Sloveen geeft (vooralsnog) geen krimp. “Maar er kan nog van alles gebeuren in de slotweek.”

“Je kunt nog enorm veel tijd goedmaken, maar ook alles verliezen”, aldus López. “Het is zaak om gefocust te blijven, want de wedstrijd kan zomaar kantelen. Ik reed erg goed in de eerste week, maar in de tweede week was ik wat minder. Dat laatste is helemaal niet gek, aangezien ik al een zwaar seizoen heb gehad.”

“Na twee weken speelt vermoeidheid een belangrijke rol, maar we gaan het nog proberen. We hebben in ieder geval een geweldige ploeg. De sfeer is heel erg goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.