López verliest leiderstrui: “Geen reden tot paniek”

zondag 25 augustus 2019 om 19:27
López verliest leiderstrui: “Geen reden tot paniek”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft slechts één dag mogen genieten van de rode leiderstrui, aangezien de Colombiaan zich liet verrassen in de finale van de tweede etappe naar Calpe. “Het maakt me niet veel uit. Er zijn namelijk nog negentien etappes af te leggen”, zo reageert de kopman van Astana in het flashinterview.

López maakte een kwieke indruk op de Alto de Puig Llorença, de scherprechter van de dag, maar de rodetruidrager ging niet mee met een aanval van onder meer zijn landgenoot Nairo Quintana en Primož Roglič. Het gevolg was dat López aan de streep 37 seconden verloor op enkele concurrenten. Hierdoor zakt de klimmer enkele plaatsen in het klassement.

“Ik voelde me vandaag wel goed”, zo vertelt López. “Er is dan ook geen reden om in paniek te raken. De finale verliep chaotisch door een lekke band van mijn ploeggenoot Ion Izagirre net voor de slotklim. Hij is een belangrijke renner voor het algemeen klassement, dus besloten enkele teamgenoten hem op te wachten.”

“Dat was niet in ons voordeel, aangezien we in de slotfase geen ploeggenoten meer hadden om op kop te rijden. Het belangrijkste is echter dat we gezond zijn. De vorm is goed en we doen mee om de eindzege. De ploeg reed over het algemeen een goede etappe. Ik ben mijn ploeggenoten dan ook dankbaar.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.