López verovert jongerentrui: “Dit is hoopgevend”
foto: Cor Vos
dinsdag 28 mei 2019 om 19:57

López verovert jongerentrui: “Dit is hoopgevend”

Miguel Ángel López was bezig aan een geruisloze Giro d’Italia, maar de Colombiaanse klimmer stak zijn neus aan het venster in de etappe naar Ponte di Legno. De kopman van Astana wist Pavel Sivakov uit de jongerentrui te rijden. “Dit is hoopgevend voor de komende dagen”, zo vertelt López aan El Tiempo.

López beschikte vandaag duidelijk over goede benen, aangezien hij meerdere keren in de aanval ging op de gevreesde Mortirolo. De 25-jarige klimmer verloor in de oplopende slotkilometers nog wel wat terrein op rozetruidrager Richard Carapaz, Vincenzo Nibali en Mikel Landa, maar hij steeg wel met stip in het klassement.

“Aan het einde voelde ik mijn krachten wegvloeien”, zo analyseert hij de finale. “Het was een ontzettend zware dag, mede door de kou en de regen. Ik ben blij met mijn prestatie. Het belooft voor de komende bergetappes. Hopelijk kunnen we nog verder stijgen in het klassement.”

López vindt zichzelf nu terug op de zevende plaats in het klassement, al is zijn achterstand op leider Carapaz wel ruim zes minuten. In het jongerenklassement heeft hij nu een voorgift van ruim anderhalve minuut op Sivakov.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.