Lore De Schepper maakt per direct overstap naar World Tour-ploeg AG Insurance-Soudal
foto: Cor Vos
zaterdag 15 juni 2024 om 19:03

Lore De Schepper maakt per direct overstap naar World Tour-ploeg AG Insurance-Soudal

Lore De Schepper maakt deze maand de overstap naar het World Tour-team van AG Insurance-Soudal. De 18-jarige renster maakt sinds januari 2023 deel uit de Next Gen-tak van de ploeg. Eerder dit jaar gooide Lore hoge ogen door meerdere podiumplaatsen te veroveren én een opvallende solo-overwinning te boeken in de Grand Prix Féminin de Chambéry.

“Ik ben enorm blij om dit seizoen nog de overstap naar de World Tour te maken”, laat De Schepper via de kanalen van de ploeg weten. “Ik heb veel vertrouwen in de ploeg en ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen vooruit zullen zetten. Ik voel me thuis en goed binnen het team, wat voor mij de belangrijkste reden was om tot eind 2027 te tekenen.”

“Dit seizoen hoop ik vooral veel te leren op World Tour niveau en mijn steentje bij te dragen aan mooie resultaten met de ploeg”, gaat De Schepper verder. “Ik kijk erg uit naar het tweede deel van het seizoen. Momenteel heb ik nog wat last van een elleboogblessure door mijn val in de Tour de Feminin, maar ik hoop zo snel mogelijk weer in competitie te kunnen treden.”

Ook sportief manager Jolien D’hoore van is erg te spreken over de promotie van het talent, dat het aankomende BK in de elitecategorie zal uitkomen. “De overstap van Lore toont aan hoe cruciaal het is om jonge talenten te begeleiden en hen de kans te geven zich te ontwikkelen binnen onze structuur. We zijn trots op de sprongen die Lore het afgelopen jaar heeft gemaakt en we kijken er naar uit om haar te zien strijden op het hoogste niveau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.