Lorena Wiebes duikt deze winter opnieuw het veld in
Kersvers Europees kampioene op de weg Wiebes won drie keer in de Simac Ladies Tour - foto: Cor Vos
Youri IJnsen
donderdag 15 september 2022 om 10:15

Lorena Wiebes duikt deze winter opnieuw het veld in

Zoek niet naar Lorena Wiebes op het WK wielrennen op de weg, komende week in Wollongong. De beste sprintster van de wereld is door bondscoach Loes Gunnewijk niet opgeroepen voor Nederland. In plaats daarvan zou Wiebes komend weekend een veldrit rijden, maar is ze door haar ploeg opgeroepen voor de AG Tour de la Semois (UCI 2.2) in België.

UPDATE 12.00 uur: Wiebes zegt af voor Kleebergcross

De 23-jarige renster van Team DSM – die komende winter de veelbesproken overstap maakt naar SD Worx – had zich ingeschreven voor de Kleebergcross komende zaterdag in Mechelen, Zuid-Limburg. Dat is een C2-cross, eentje van het laagste UCI-niveau.

Wel is het de seizoensopener van de Nederlandse veldritwinter, al telt die slechts acht crossen. Rucphen, Beekse Bergen en Hulst zijn bovendien Wereldbekers en binnen die acht wedstrijden zitten ook het NK in Zaltbommel en het WK in Hoogerheide.

De andere losse crossen zijn komende maand in Oisterwijk en Woerden. In de laatste veldrit kwam Wiebes in het verleden vaker aan het vertrek. Met welk doel ze in de Kleebergcross wilde deelnemen, is niet meteen duidelijk.

Ze had zich ingeschreven omdat Team DSM in eerste instantie geen programma meer voor haar had in het restant van dit seizoen. Intussen is duidelijk dat ze is opgeroepen voor de AG Tour de la Semois. Het management van Wiebes laat weten dat ze deze winter wel in het veld in actie komt, maar dat nog niet duidelijk is waar precies.

Wiebes reed in het verleden al vijf keer de Nacht van Woerden – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.