Lorena Wiebes op zoek naar hattrick in GP Eco-Struct
© Cor Vos
Nico Dick
vrijdag 6 mei 2022 om 15:00

Lorena Wiebes op zoek naar hattrick in GP Eco-Struct

Zaterdag staat in het Oost-Vlaamse Wichelen (deelgemeente Schellebelle) de derde GP Eco-Struct op de kalender. Deze vrouwenwedstrijd promoveerde dit jaar naar het UCI 1.1-label en de Nederlandse Lorena Wiebes mikt er op een derde opeenvolgende zege.

Lorena Wiebes is de snelste sprinters in het vrouwenpeloton. In de Exterioo Classic Brugge-De Panne werd ze weliswaar verrast door de Italiaanse Elise Balsamo, maar de andere sprints die de DSM-renster dit jaar betwistte, won ze met sprekend gemak. In Schellebelle doet ze een gooi naar een vijfde seizoenszege.

Oppositie mag ze verwachten van Liv Racing Xstra, dat met de Italiaanse Rachele Barbieri naar Oost-Vlaanderen afzakt. Ook het continentale team Valcar-Travel & Service wordt te duchten. Chiara Consonni, dit voorjaar winnares van Dwars door Vlaanderen, zal maar al te graag proberen om Wiebes het vuur aan de schenen te leggen. 

Naast twee teams uit de WorldTour nemen ook vijftien continentale ploegen en acht clubteams deel. De voornaamste Belgische rensters aan de start zijn Valerie Demey (Liv Racing Xstra), gewezen Belgisch kampioene Jesse Vandenbulcke (Le Col Wahoo), Marith Vanhove (Parkhotel Valkenburg) en nationaal beloftenkampioene tijdrijden Britt Knaven (AG Insurance-Experza). 

Chiara Consonni won de sprint in Waregem – foto: Cor Vos © 2022

Organisator Christophe Scheire van de Wielkeszuigers tekende een vernieuwd parcours uit. De rensters werken eerst vijf ronden van 21,6 km af en gaan vijf keer over de kasseien van de Koningstraat (Uitbergen). De koers eindigt op vier lokale rondjes van 7,1 km. De streep ligt in de Oostakkerstraat in Wichelen. 

De organisatie heeft goed nieuws over de toekomst. Met de hoofdsponsors – Eco-Struct, Thompson, Security Tools en Slagerij Günther en Wendy – hebben de Wielkeszuigers een overeenkomst voor drie jaar. Dus tot en met 2024.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.