Lorena Wiebes verslaat Jolien D'hoore in Dwars door de Westhoek
foto: Cor Vos
zondag 6 juni 2021 om 18:08

Lorena Wiebes verslaat Jolien D'hoore in Dwars door de Westhoek

De winst in Dwars door de Westhoek 2021 is gegaan naar Lorena Wiebes. De kopvrouw van Team DSM was na een koers van 125 kilometer, met start en finish in Boezinge, de beste in een massasprint. Jolien D’hoore van SD Worx eindigde als tweede.

Zes vluchters reden de hele dag vooruit en werden pas laat in de wedstrijd gegrepen. Christine Majerus (SD Worx), Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma), Annemarie Worst (Plantur-Pura), Nicole Steigenga (Doltcini-Van Eyck), Jelena Erić (Movistar) en Léa Curinier (Arkéa) strandden in de laatste lokale ronde in Boezinge.

In de laatste tien kilometer waren het de sprintersploegen die hun kopvrouwen naar voren brachten. Zo hoopte Team DSM te scoren met Lorena Wiebes en zette Valcar in op Chiara Consonni en Elisa Balsamo. Enkele rensters probeerden de massasprint nog te voorkomen, maar dat lukte niet.

foto: Cor Vos

Zesde seizoenszege voor Wiebes
SD Worx leidde het peloton in de laatste kilometer met Amy Pieters en Jolien D’hoore, maar zij waren niet in staat om Wiebes van de overwinning te houden in de massasprint. De kopvrouw van Team DSM rondde het vakkundig af in de spurt, voor D’hoore en Barbara Guarischi.

De winst van Wiebes in Dwars door de Westhoek (UCI 1.1) betekent voor de Mijdrechtse alweer haar zesde seizoenszege. Eerder won ze al in de Scheldeprijs, de proloog van het Festival Elsy Jacobs, de GP Eco-Struct en twee etappes in de Thüringen Ladies Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.