Lorenzo Milesi mist Baloise Belgium Tour na trainingsongeluk op tijdritfiets
foto: Cor Vos
maandag 10 juni 2024 om 09:16

Lorenzo Milesi mist Baloise Belgium Tour na trainingsongeluk op tijdritfiets

De 22-jarige Lorenzo Milesi zal deze week niet in de Baloise Belgium Tour te bewonderen zijn. De hardrijder in dienst van Movistar had in België, waar de tijdrit een grote factor in het klassement speelt, zijn zinnen gezet op de chronoproef. Dit weekend gooide een valpartij tijdens een training roet in het eten van de plannen van de Italiaan.

Lorenzo Milesi was zaterdag 8 juli aan het trainen op de tijdritfiets toen het mis ging. Na de valpartij werd de U23-wereldkampioen tijdrijden overgebracht naar het ziekenhuis. Eerste onderzoeken wezen geen breuken uit, waardoor hij naar huis kon afreizen om verder te herstellen. Verdere onderzoeken moeten uitwijzen wat precies de schade is bij de Italiaan.

In de Baloise Belgium Tour had de Italiaan in de tijdrit van 12 kilometer graag zijn kunsten in de race tegen de klok laten zien. Het zou voor hem de eerste koers zijn geweest sinds zijn deelname aan de Giro van dit jaar. Daar wist Milesi in de twee tijdritten de elfde en twaalfde plek te veroveren. Op de voorlopige startlijst van de Baloise Belgium Tour staan namens de ploeg enkel Carlos Canal en Rémi Cavagna.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.