Lorenzo Milesi wint tijdrit in Le Triptyque des Monts et Châteaux, Alec Segaert tweede

zondag 3 april 2022 om 11:45
Lorenzo Milesi wint tijdrit in Le Triptyque des Monts et Châteaux, Alec Segaert tweede

foto: Cor Vos

Lorenzo Milesi heeft de derde etappe (a) gewonnen in Le Triptyque des Monts et Châteaux, een Belgische etappekoers voor Beloften. Belg Alec Segaert zette de tweede beste tijd neer en kwam slechts twee seconden tekort voor de winst. Wereldkampioen bij de Junioren Per Strand Hagenes werd derde.

Het parcours van de 14,2 kilometer lange tijdrit van vanochtend was relatief vlak. De wegen liepen af en toe op en neer, maar echte heuvels moesten er niet overwonnen worden. De start en de finish van de tijdrit lag in Wodecq, een deelgemeente van het Waalse Ellezelles.

De snelste tijd kwam zoals eerder vermeld van Milesi. De Italiaan rijdt voor het Development Team van Team DSM en won eerder ook al de openingsetappe in Le Triptyque des Monts et Châteaux. De nummer vier van die eerste etappe, Segaert, legde nu beslag op de tweede plaats. De Belg van Lotto Soudal U23 werd nipt tweede, hij strandde op twee luttele seconden van Milesi. De nog maar 18-jarige Hagenes zette de derde beste tijd neer en kwam zeventien seconden tekort voor de overwinning. De leiding in het algemeen klassement gaat naar Fransman Enzo Paleni, die vierde werd.

Een mooie sidenote: winnaar Milesi zette een gemiddelde snelheid van 48,7 km/h neer over 14,2 kilometer. Een zeer sterke prestatie. Deze namiddag komen de renners nogmaals in actie, dan staat het tweede deel van de derde etappe (b) op het programma. Dit is tevens de laatste etappe van de Belgische koers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.