Lorenzo Milesi wint openingsetappe Triptyque des Monts et Châteaux

vrijdag 1 april 2022 om 17:05
Lorenzo Milesi wint openingsetappe Triptyque des Monts et Châteaux

Lorenzo Milesi op archiefbeeld - foto: Cor Vos

Lorenzo Milesi heeft de openingsetappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux op zijn naam geschreven. Op de aankomst bergop in Mont-Saint-Aubert bleef de 20-jarige Italiaan van Development Team DSM de Noor Stian Fredheim net voor. De Belgen Vincent Van Hemelen en Alex Segaert kwamen als derde en vierde over de finish.

Nadat de edities van 2020 en 2021 vanwege de coronapandemie werden afgelast, kan de ronde door Henegouwen nu wel weer worden gehouden. De eerste etappe voerde de renners over 131 kilometer van Antoing naar Mont-Saint-Aubert voor een aankomst bergop. De wind zorgde voor waaiers onderweg en het peloton brak daardoor in stukken. Gaandeweg kwam het peloton toch weer bij elkaar.

Rond halfkoers ontstond een kopgroep met tien man met daarbij de Belgen Vincent Van Hemelen en Jago Willems, de Nederlander Thomas Mijnsbergen, de Duitser Tim Torn Teutenberg, de Britten Tobias Perry en Sean Flynn, de Italiaan Lorenzo Milesi, de Noor Stian Fredheim, de Fransman Enzo Paleni en de Ier Kevin Mccambridge. Ook de Belg Alec Segaert en de Noor Per Strand Hagenes voegden zich bij de kopgroep.

Uiteindelijk moest de slotklim naar Mont-Saint-Aubert de beslissing brengen. Milesi viel al van ver aan en begon als eerste aan de steile stroken. Verschillende renners gingen in de tegenaanval, maar de Italiaan hield knap stand. Op het einde had hij last van krampen, maar toch wist hij de Noor Stian Fredheim net achter zich te houden. Milesi is niet de eerste de beste in het peloton. Als junior pakte hij in 2020 brons op het EK tijdrijden en werd hij Italiaans kampioen tegen de klok.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.