Lotte Kopecky 9e in WK-tijdrit: “Gevoel op de fiets was goed”
foto: Cor Vos
zondag 18 september 2022 om 12:54

Lotte Kopecky 9e in WK-tijdrit: “Gevoel op de fiets was goed”

Lotte Kopecky eindigde vandaag als negende op het WK tijdrijden. De 26-jarige renster was na afloop tevreden over haar prestatie, zo liet ze weten in gesprek met Sporza. “Ik word hier negende en daar kan ik mee leven.”

Voor Kopecky was de tijdrit vooral nog een belangrijke test richting de wegrit van komende zaterdag. De winnares van Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen kwam uiteindelijk tot een negende tijd, maar mocht eerst nog lange tijd plaatsnemen op de hotseat. “Ik had nog nooit op de hotseat gezeten, dat was wel plezant. Het gevoel op de fiets was goed.”

“Even dacht ik dat ik iets te traag was gestart, maar in het tweede deel was ik blij dat ik nog iets in de tank had. De benen liepen helemaal vol, al kon ik gelukkig helemaal op het eind nog een beetje versnellen. Ik word hier negende en daar kan ik mee leven.”

“Ik heb nog niet genoeg ervaring”
Voor Kopecky is een tijdrit nog altijd een soort ontdekkingsreis. “Voor mij is een tijdrit niet gemakkelijk. Ik heb nog niet genoeg ervaring. Ga ik wel diep genoeg, waar ligt mijn limiet? Je mag er ook niet te vroeg over gaan, je moet goed indelen en dat is niet evident. Mijn tijdritfiets staat thuis vooral in de garage.”

“Met de negende plaats ben ik tevreden. Ik had de deelnemerslijst eens bekeken en hoopte wel op een top tien. Dat is gelukt. Nu heb ik nog een weekje tot het WK op de weg, dat is toch een belangrijker doel dan deze tijdrit.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.