Lotte Kopecky: “Beslissing over Spelen kwam sneller dan verwacht”
foto: Cor Vos
woensdag 25 maart 2020 om 10:46

Lotte Kopecky: “Beslissing over Spelen kwam sneller dan verwacht”

Lotte Kopecky vindt het jammer dat de Olympische Spelen zijn uitgesteld, maar beaamt tegelijk dat gezondheid op de eerste plaats komt. Normaal gezien was de renster van Lotto Soudal erbij geweest op de koppelkoers.

Kopecky had er wel rekening mee gehouden dat de Spelen uitgesteld zouden worden. “Maar de officiële aankondiging kwam sneller dan verwacht. Dit is natuurlijk jammer, maar gezondheid staat voorop. En niet alle atleten hadden zich in dezelfde omstandigheden kunnen voorbereiden op de Spelen. We zullen zien wanneer we weer kunnen gaan koersen, maar de grootste zorg is nu ieders gezondheid”, laat ze weten via de social media-kanalen van haar ploeg.

Voor Tokio was ze al zeker van haar plaats in de koppelkoers, samen met Jolien D’Hoore. De plek op het omnium was nog niet verdeeld tussen beide rensters. Dat de Spelen in Tokio haar grootste doel in haar carrière zijn, vertelde ze onlangs aan WielerFlits. “Daarom dat ik er met volle focus en zeer gemotiveerd naartoe wil werken. Wat als ook de Spelen uitgesteld zouden worden? Uitstel hoeft geen ramp te zijn, maar dan wil ik dat uiteraard graag zo snel mogelijk weten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.