woensdag 25 oktober 2023 om 19:01

Lotte Kopecky bevestigt twijfels over Tour-deelname: “Omnium laten vallen is geen optie”

Video Lotte Kopecky heeft woensdag bevestigd dat ze twijfelt over het deelnemen aan de Tour de France Femmes in 2024. De Belgische zal met zekerheid het omnium rijden op de Olympische Spelen, dat een dag voor de start van de Tour voor vrouwen eindigt.

 

“Ik weet niet hoe ik dat moet doen. Binnenkort zullen we het eens uitzoeken met de ploeg en de federatie en moeten we een compromis zien te vinden. Het Olympische omnium afschaffen zal er niet inzitten”, vertelde ze een tijdje geleden aan Sporza.

Nu heeft Kopecky, na afloop van de presentatie van het Tourparcours, verteld dat ze pas laat zal beslissen of ze zal deelnemen. Het parcours zelf vindt ze wel de moeite. “Het is heel mooi gebalanceerd. Elke soort renster krijgt haar kansen. De aankomst op de Alpe d’Huez zorgt ervoor dat we een heel zware Tour gaan krijgen”, aldus de renster van SD Worx voor de camera van WielerFlits.

Twijfels alom
Of Kopecky de Alpe d’Huez zelf zal meemaken, is dus nog niet zeker. “Het omnium laten vallen is zeker geen optie voor mij. We zullen samen met de ploeg en de Belgische federatie moeten bekijken of het haalbaar zal zijn. Ik moet de afweging maken of ik de Tour zal rijden of niet. Ook na de Tour komen er nog heel mooie afspraken.”

 

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.