Lotte Kopecky bijzonder ontgoocheld met zilver op WK: “Dit was kans van mijn leven”
foto: Cor Vos
zaterdag 24 september 2022 om 10:12

Lotte Kopecky bijzonder ontgoocheld met zilver op WK: “Dit was kans van mijn leven”

Lotte Kopecky sprintte naar een zilveren medaille in het wereldkampioenschap wielrennen in Australië. De Belgische won de sprint van het peloton, maar kon winnares Annemiek van Vleuten niet meer inhalen. “Dit voelt aan als goud verliezen. Het is een enorme gemiste kans.”

In de absolute slotfase van het WK wielrennen sloot een groep met favorieten aan bij de kopgroep van vijf, die was weggereden na de laatste keer Mount Pleasant. “Ik kon net niet mee met de vijf koploopsters, maar ik wist dat we ze nog konden inrekenen als we goed konden ronddraaien.” Een sprint leek vervolgens te gaan beslissen wie de gouden medaille mee naar huis ging nemen, maar Van Vleuten had andere plannen. De Nederlandse viel aan in de slotkilometer en reed naar goud.

“Iedereen keek naar mij toen Van Vleuten aanviel. Ze wisten dat ik in principe de snelste was van dat groepje. Als ik het gat zou gedicht hebben, had Persico (die brons won, red.) gewonnen”, vertelde Kopecy na afloop aan Sporza. Bijzonder grote ontgoocheling bij Kopecky, nadat ze een seconde na Van Vleuten over de streep kwam en zilver won. “Dit voelt aan als goud verliezen.”

Kopecky: “Moet het allemaal laten bezinken”
“Ik vind het enorm jammer, naar mijn gevoel is dit een enorme gemiste kans. De kans van mijn leven zelfs. Ik denk dat ik de laatste kilometer nog een aantal keer opnieuw ga bekijken en beleven”, aldus Kopecky. “Ik zal het allemaal moeten laten bezinken.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 september 2022 11:33
Wat een ongelooflijke blunder van Kopecki. Had ze nu gedacht dat ze voor haar de spurt zouden aantrekken? Als ze zelf onmiddellijk gereageerd had, wint ze met vijftig meter voorsprong ...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.