Lotte Kopecky en Lindsay De Vylder grijpen Belgische titels omnium
foto: Cor Vos
zondag 12 november 2023 om 08:57

Lotte Kopecky en Lindsay De Vylder grijpen Belgische titels omnium

Lotte Kopecky heeft zaterdag haar derde titel veroverd op het BK baanwielrennen dit jaar. Nadat ze vrijdag op de scratch en de puntenkoers al Belgisch kampioene was geworden, kroonde ze zich een dag later tot de BK-winnares van het omnium. Bij de mannen was Lindsay De Vylder de beste.

Kopecky wist niet alle onderdelen te winnen op de gloednieuwe wielerbaan van Heusden-Zolder. De scratch werd namelijk gewonnen door Lani Wittevrongel, maar Kopecky werd er wel tweede. De temporace wist ze wel te winnen, waardoor ze de leiding overnam in het klassement. Op de afvalling en de puntenkoers was Kopecky onverslaanbaar, waardoor ze ook het eindklassement van het omnium won.

Met een puntentotaal van 218 punten was Kopecky een klasse apart. Wittevrongel pakte het zilver met 138 punten en Katrijn De Clercq eindigde met 127 punten en het brons.

Gouden medaille voor Lindsay De Vylder
Bij de mannen is Lindsay De Vylder de man van dit BK wielrennen. Hij won vrijdag al het BK puntenkoers en het BK koppelkoers, Daar kwam voor De Vylder zaterdag nog een Belgische titel op het omnium bij. Dat behaalde hij door een vierde plaats op de scracth, winst in de temporace, een zevende plek in de afvalling en winst in de puntenkoers.

De spanning was wat groter dan bij de vrouwen, want De Vylder eindigde met 162 punten. Daarachter volgde Fabio Van den Bossche met 143 punten en de zilveren medaille. Milan Van den Haute pakte 125 punten en het brons.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.