zondag 31 maart 2024 om 19:51

Lotte Kopecky houdt dubbel gevoel over aan Ronde van Vlaanderen: “Ik kwam toch sterk terug”

Video Lotte Kopecky is er niet in geslaagd haar titel te verdedigen in de Ronde van Vlaanderen. Op de Koppenberg miste de wereldkampioene de slag, waarna zij was aangewezen op achtervolgen. Ploeggenote Lorena Wiebes overleefde wel de Koppenberg, maar kwam in het restant tekort.

“Ik was niet in positie op de Koppenberg en dan moet ik voeten aan de grond zetten”, blikt Kopecky terug op een beslissend moment in de koers. “Dan rijdt er een zeer sterke kopgroep weg. Daarna zette ik zo snel mogelijk de knop om en heb ik geprobeerd Demi zo dicht mogelijk bij de groep te brengen, maar het was een sterke kopgroep en dat was niet makkelijk.”

Toch wist de wereldkampioene zich te herpakken in de koers. “Uiteindelijk ben ik zelf redelijk kunnen teruggekomen en heb ik geprobeerd een straf tempo te zetten op de Kwaremont. De Paterberg was voor mij aanklampen en daarna was het met die vijf de gang erin houden. Het was niet genoeg vandaag.”

In de aanloop naar Parijs-Roubaix houdt Kopecky aan de Ronde van Vlaanderen een dubbel gevoel over. “Het is toch sterk dat ik terugkwam en een stevig tempo kon zetten op Kwaremont. Dus de tank is goed leeggereden en nu snel richting zaterdag.”

Lorena Wiebes: “Kon echt net niet mee” 
Waar Kopecky op de Koppenberg moest passen, bleef Lorena Wiebes wel in de voorste gelederen. Toch kon zij de andere vrouwen in de kopgroep niet volgen. “Ik denk dat dit de zwaarste editie was die ik heb gereden. Op een gegeven moment gingen ze aanvallen, voordat Demi kwam aansluiten. Toen moest ik alle zeilen bijzetten. Dat was net te veel om er op de Oude Kwaremont ook nog bij te zitten.”

Uiteindelijk gaat Lidl-Trek er met de winst vandoor. Longo Borghini won in de sprint, waar Shirin van Anrooij voor de ploeg ook derde werd. “We wisten dat we scherp moesten zijn en dat de Koppenberg doorslaggevend zou zijn. Ik baal ervan dat ik net niet erbij kon blijven. Uiteindelijk voelde ik op de Paterberg wel weer wat meer power. Dan baal je gewoon.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.