Lotte Kopecky na 3de plaats in Nokere: “Opsteker na slecht WK op de piste”
©Cor Vos
woensdag 20 maart 2019 om 14:36

Lotte Kopecky na 3de plaats in Nokere: “Opsteker na slecht WK op de piste”

Interview Negende in Le Samyn, vijfde in de Ronde van Drenthe en nu derde in de eerste dameseditie van Nokere Koerse. Na haar rampzalig WK baan in het Poolse Pruszkow heeft Lotte Kopecky zich goed herpakt. “Dit belooft voor de rest van het voorjaar”, glimlachte de Lotto Soudalprof.

Om voor de zegen in aanmerking te komen, zat Lotte Kopecky iets te ver aan de voet van Nokereberg. “Het was een hele dag gewriemel”, vertelde ze achteraf aan WielerFlits. “Een bijzonder nerveuze wedstrijd. Toen de sprint begon zat ik inderdaad té ver, maar ik schudde een goede sprint uit de benen en kon zelfs nog Amy Pieters terughalen. Lorena Wiebes en Lias Klein waren echter te ver weggereden. Enerzijds jammer, anderzijds ben ik hier wel blij mee.”

Vorig weekend werd Kopecky ook al vijfde in de Ronde van Drenthe, een wereldbekerwedstrijd. “Toen was ik echt verrast dat ik zo lang kon meegaan met de wereldtop. Vandaag is vooral een bevestiging van de goede conditie. Dat belooft voor de rest van het voorjaar. En natuurlijk is het ook een opsteker na mijn slecht WK op de piste.”

Commentaar van de Belgische Federatie
Kopecky weet nog steeds niet wat in Polen is fout gelopen. “Het liep voor geen meter. Heel vreemd, want onmiddellijk na mijn terugkeer ui Pruszkow werd ik meteen negende in Le Samyn. Ik heb gewoon geen verklaring voor dat minder presteren op dat WK. Ik heb ook commentaar gekregen van de Belgische Federatie, maar ik heb de voorbereiding gedaan die ze wilden. Ik weet ook wel dat ik niet goed was, maar nog eens: ik heb er geen zinnige uitleg voor. Achteraf liet ik ook mijn bloed testen, maar dat was ook in orde. Echt frustrerend, maar ik moet het achter mij laten.”

De Antwerpse rijdt nu achtereenvolgens De Panne-Koksijde, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. “Zo staat het toch gepland. Mocht blijken dat dit toch iets te veel van het goede wordt, kan ik alsnog eentje schrappen. Hoofddoel wordt uiteraard de Ronde. Al durf ik dat bijna niet meer uit te spreken. Als ik dat doe, draait het meestal op niets uit. Dus ga ik er gewoon rustig naar toewerken. Ik krijg alle steun van de ploeg en dat voelt wel goed.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.