zondag 23 juni 2024 om 15:32

Lotte Kopecky na nieuwe titel: “Nooit gevoel gehad dat ik koers niet onder controle had”

Video Lotte Kopecky pakte in Zottegem vanmiddag haar vierde Belgische titel op de weg in haar loopbaan. Het lijkt stilaan een gewenning te worden voor de wereldkampioene, want grote emoties kwamen er niet aan te pas.

“Hoe diep ik ben moeten gaan? Met momenten heb ik alles gegeven. Het was een mooi en pittig parcours”, klonk het vol vertrouwen. “Ook leuk dat er zo veel mensen langs de kant van het parcours achter mij stonden.

“Het was best een groot peloton, dus het was fijn dat we na die eerste echte helling met een iets kleiner groepje waren. Dat maakt het iets gemakkelijker te controleren. Op die manier is het eigenlijk nooit het geval geweest dat ik het niet onder controle had”, aldus een Belgische kampioene vol vertrouwen. “Winnen blijft heel fijn. Stel dat ik straks die mooie regenboog kwijt ben, dan heb ik toch die mooie tricolore.”

Kopecky mikt nu in eerste instantie op de Olympische Spelen van Parijs, begin augustus. “De Giro doe ik om competitieritme mee te pikken. Daar wil ik sterker uitkomen dan ik erin ben gegaan. Het klassement is geen doel, of de eerste vijf dagen moeten heel goed meevallen. Dan kan ik erover nadenken. De Spelen zijn nu het belangrijkste. En of ik nu top 10 in de Giro rijd of niet, daar koop ik niets mee.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.