Lotte Kopecky na tweede tijdrittitel: “Ga geen doel van tijdrijden maken”

donderdag 20 augustus 2020 om 13:45
Lotte Kopecky na tweede tijdrittitel: “Ga geen doel van tijdrijden maken”

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky is niet van plan om zich in de nabije toekomst extra toe te leggen op het tijdrijden. Dat vertelt de 24-jarige renster van Lotto Soudal na het behalen van haar tweede Belgische titel in het… tijdrijden. “Ik heb al de piste, ik heb al de weg en als ik mij ook nog op de tijdrit moet gaan toeleggen, dan wordt het een beetje veel”, vertelt ze tegen WielerFlits.

“Het is nu een leuke afwisseling om te doen, maar ik ga er geen doel van maken”, aldus Kopecky, die volgende week het EK tijdrijden in Plouay niet betwist. “Als ik op het EK een top-10 rijd als Belgische, denk ik dat ik een schone prestatie lever. Maar uiteindelijk is dat toch maar een tiende plek.”

Kopecky was de grote favoriete om haar tijdrittitel in Koksijde te verdedigen. Dat wist ze zelf ook. “Vooraf wist ik dat ik een goede kans had om mijzelf op te volgen, maar het is altijd afwachten. Ik wilde mij vooral niet opblazen. Ik voelde mij niet super, maar ook zeker niet slecht ook”, lacht ze na het ophalen van de gouden medaille.

EK, Giro, klassiekers
Volgende week wacht wel de EK-wegrit in Frankrijk. “Ik ga met vertrouwen richting het EK. Het is afwachten wat ik daar kan presteren. Het parcours is licht golvend. Het is afwachten of op de slotklim mogelijkheden liggen voor mij of niet”, zegt Kopecky. “Daarna rijd ik half september nog de Giro Rosa en dan de klassiekers.”

Dat Kopecky sterk uit de coronapauze is gekomen, vertelt ze. “Het was een goede periode voor mij. Normaal ga je van seizoen naar seizoen, maar de lockdown en de rustigere aanpak in die maanden heeft mij wel goed gedaan. Zowel mentaal als fysiek. Ik rijd momenteel mijn beste waardes ooit.”

foto: WielerFlits/Nico Dick

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair