Lotte Kopecky pakt zilver op WK piste: “Ik wou niet weer vierde worden”

donderdag 21 oktober 2021 om 22:43
Lotte Kopecky pakt zilver op WK piste: “Ik wou niet weer vierde worden”

Kopecky (links) met Letizia Paternoster en Jennifer Valente - foto: Cor Vos

Lotte Kopecky wilde iets goedmaken na de pech en de ontgoocheling op de Olympische Spelen, vertelde ze voor aanvang van het WK piste in Roubaix. Bij de eerste de beste gelegenheid was het al bijna raak: het 25-jarige kopstuk uit de Belgische selectie moest enkel Letizia Paternoster voor zich dulden in de afvalkoers, waardoor ze het zilver pakte.

Kopecky was tijdens het eerste WK afvalkoers gebrand op een podiumplaats, vertelde ze na de wedstrijd op de website van Het Nieuwsblad. “Ik wou echt die medaille veiligstellen, want ik wou niet weer, zoals op de olympische wegrit, vierde worden. Ik heb dit seizoen al genoeg pech gekend om nu niet tevreden te zijn met zilver. Ja, goud kon, maar ze (Letizia Paternoster, red.) was gewoon iets sterker. Ik zette laat aan om haar te remonteren, maar geraakte er niet.”

In Roubaix rijdt Kopecky enkel de individuele nummers, de ploegkoers laat ze aan zich voorbij gaan. De afvalkoers was haar eerste onderdeel. Morgen volgt het omnium en zondag, de laatste dag van het WK, de puntenkoers. “De benen zijn nog goed. Het is een lang seizoen, maar ik ga ervoor. Dag per dag. Ook zondag in de puntenrit. Maar deze medaille pakken ze mij niet meer af. Een regenboogtrui? We zien wel maar ik ga mij geen druk opleggen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone