Lotte Kopecky slaat wegrit op de EK wielrennen over, wel present op de piste
foto: Cor Vos
woensdag 10 augustus 2022 om 11:42

Lotte Kopecky slaat wegrit op de EK wielrennen over, wel present op de piste

Lotte Kopecky zal niet meedoen aan de wegrit voor de vrouwen bij de EK wielrennen in München (21 augustus). Dat vertelt bondscoach Ludwig Willems in gesprek met de Gazet van Antwerpen. “Lotte heeft wat fysieke ongemakken en heeft zelf afgemeld.”

“Ze sukkelt wat met een pijnlijke rug en heeft last gehad van een ontsteking van de voet”, legt Willems uit. “In korte wedstrijden is dat geen probleem, vandaar dat ze wel deelneemt aan het EK op de piste.” Op de baan rijdt Kopecky drie dagen achtereen. Komende zaterdag doet ze mee aan de afvalkoers, daags nadien betwist ze de puntenkoers en maandag gaat ze van start in het omnium. Op het tweede onderdeel werd ze vorig jaar wereldkampioen, op het laatste nummer wil ze in 2024, bij de Olympische Spelen in Parijs, een medaille pakken.

De vrouwenploeg van België voor de wegrit bestaat uit Valerie Demey, Kim de Baat, Jesse Vandenbulcke, Sanne Cant, Lone Meertens, Julie Van De Velde, Justine Ghekiere en Marthe Truyen. Die laatste twee vervangen Kopecky en de eerder afgehaakte Alana Castrique. Castrique kwam ten val in de Tour de France Femmes en moest opgeven met een sleutelbeenbreuk.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.