Lotte Kopecky treurt na opgave in omnium: “Een gevoel van falen overheerst”

zondag 8 augustus 2021 om 14:00
Lotte Kopecky treurt na opgave in omnium: “Een gevoel van falen overheerst”

foto: Cor Vos

Voor Lotte Kopecky is haar deelname aan het olympische omnium uitgelopen op een deceptie. In het eerste onderdeel was de Antwerpse betrokken bij een massale val. Ze probeerde het nog wel, maar moest vanwege de gevolgen van haar val in het tweede onderdeel opgeven.

Kopecky liet via een bericht op social media van zich horen. “Als het zo makkelijk was geweest om dromen waar te maken, zouden we het waarschijnlijk geen dromen noemen. Hier in Tokio zijn heel wat tranen gevloeid en het gevoel van falen overheerst. In een olympische koers opgeven voelt vreselijk. Na de valpartij kon ik simpelweg geen kracht meer op de pedalen zetten. Nu moet ik eerst medisch worden onderzocht om uit te vinden wat de schade is. Parijs is nog slechts drie jaar, toch?”, durfde ze al voorzichtig aan de volgende Spelen te denken.

Piste-bondscoach Peter Pieters sprak tegenover Sporza van mogelijk een zware bloeduitstorting die op haar spieren drukt. “Eergisteren was ze ook in de koppelkoers al gevallen. Ze zat vandaag in een heel goede positie en ze vielen op de tweede plek, waardoor ze geen kant meer op kon. Haar vorm was goed want anders word je geen vierde in de wegkoers, maar het geluk mag niet meezitten. Voor haar stort er een wereld in, ook al zijn er ergere dingen. Je bent hier zolang mee bezig en het moest een bekroning op een goed seizoen zijn, en dat valt nu in duigen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.