Lotte Kopecky tweede in Gent-Wevelgem: “Op waarde geklopt”
foto: Cor Vos
zondag 28 maart 2021 om 19:04

Lotte Kopecky tweede in Gent-Wevelgem: “Op waarde geklopt”

Lotte Kopecky eindigde voor het tweede jaar op rij als tweede in Gent-Wevelgem. Verloor ze vorig najaar de sprint van Jolien D’hoore, was het dit keer Marianne Vos die haar te snel af was. “Ik had geen antwoord op de sprint van Vos, dus ik denk dat het een verdiende overwinning is voor haar”, zegt Kopecky.

“Ik had wel goed gevoel vandaag”, aldus de Belgische kampioene van Liv Racing. “Ik zat in de finale in een ideale situatie met Soraya Paladin (ploeggenote bij Liv Racing, red.) vooraan. Daardoor zat ik in het peloton wel op mijn gemak.”

Het peloton troepte samen in de laatste dertig kilometer na de heuvelzone. Op de Kemmelberg liet Kopecky zich ook goed zien. “Ik reed op de Kemmel goed vooraan en zat mee in het groepje dat ontstond, maar blijkbaar was er geen goesting om door te rijden. Ik hoorde wel dat Lorena Wiebes, Kirsten Wild en Jolien D’hoore er niet meer bij zaten, dus dat was goed voor mij.”

Uiteindelijk strandde Kopecky dus op de tweede plaats achter Vos. Maar in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen heeft ze zich getoond, zegt ze. “Ik voel mij goed en ik denk dat ik ermee moet kunnen leven dat ik op waarde geklopt ben”, aldus Kopecky.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.