Lotte Kopecky verovert nationale tijdrittitel
foto: Cor Vos
donderdag 27 juni 2019 om 15:27

Lotte Kopecky verovert nationale tijdrittitel

Niet Ann-Sophie Duyck of Julie Van de Velde, maar Lotte Kopecky mag zich de nieuwe nationaal kampioen tijdrijden noemen. De renster van Lotto Soudal Ladies versloeg Jolien D’hoore en Annelies Dom. Titelverdedigster Duyck had een mindere dag en finishte slechts als zesde.

Het BK tijdrijden voor elitemannen is er eentje om duimen en vingers bij af te likken. Maar ook bij de dames was het uitkijken naar een clash der rivalen. Voor het eerst in jaren moest titelverdedigster Ann-Sophie Duyck afrekenen met ‘echte’ concurrentie. De voorbereiding van Duyck verliep verre van vlekkeloos, terwijl ze eerder dit jaar in Ruddervoorde voor de West-Vlaamse tijdrittitel nog werd verslagen door Julie Van De Velde.

Cant met de eerste richttijd 
En dus was het uitkijken naar een duel tussen Duyck en Van De Velde, maar ook Jolien D’hoore, Lotte Kopecky en Sofie De Vuyst waren niet kansloos voor de titel. De dames moesten in Middelkerke twee rondjes afwerken, goed voor een totale afstand van 25,3 kilometer. Aanvankelijk stond een dame aan de leiding, die al vaker heeft gewonnen in Middelkerke.

Sanne Cant won als veldrijdster al vijfmaal de Superprestigecross van Middelkerke, maar de renster uit Ekeren kan ook een aardig stukje op de weg fietsen. Dat liet ze zien door een eerste richttijd neer te zetten, maar het bleek niet de winnende tijd. Zo wist Dom de tijd van Cant met zes seconden van de tabellen te vegen.

foto: Cor Vos

Kopecky maakt indruk met knalprestatie 
Een goede prestatie van de renster van Lotto Soudal Ladies, maar een ploeggenote van Dom bleek nog sneller. Het was namelijk Kopecky die naar een eindtijd van 34:45 wist te vlammen, waarmee ze maar liefst 48 seconden sneller was dan haar oudere ploegmaat. Het wachten was op D’hoore en titelverdedigster Duyck.

Beide vrouwen kwamen echter niet aan de tijd van D’hoore, waardoor de 23-jarige Kopecky – vorig jaar nog goed voor zilver – het goud veroverde. D’hoore moest genoegen nemen met het zilver, terwijl Dom de bronzen plak kreeg omgehangen. In de schaduw van deze dames wist de 18-jarige Shari Bossuyt overigens de titel bij de dames elite club te pakken.

Het podium – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.