Lotte Kopecky vierde in Gent-Wevelgem: “Ik miste net de snelheid”
foto: Cor Vos
zondag 27 maart 2022 om 19:12

Lotte Kopecky vierde in Gent-Wevelgem: “Ik miste net de snelheid”

Lotte Kopecky greep net naast een podiumplaats in Gent-Wevelgem. De Belgische kampioene ging als eerste de sprint aan, maar werd overvleugeld door Elisa Balsamo en Marianne Vos. Uiteindelijk jumpte Maria Giulia Confalonieri ook nog sneller. “Als ik deze sprint zie, dan kom ik net tekort”, oordeelt Kopecky bij Sporza.

Kort na de finish trok haar SD Worx-ploeggenote Marlen Reusser het boetekleed aan. De Zwitserse vond dat ze Kopecky te vroeg had afgezet op kop en voelde zich schuldig. “Het was tegenwind en dan moet je niet te vroeg aanzetten”, reageert Kopecky daarop. “Ik was liever uit het wiel van Balsamo gekomen dan zelf te beginnen, maar ik had niet veel andere keuze nu.”

“Ik wilde het wiel van Balsamo pakken, maar ik zag haar niet. De ploeg reed mij daarna terug naar voren. Het was niet het plan om zo’n lead out te doen”, beschrijft ze. Toch werd ze vooraan afgezet. “Het was toen afwachten, want ik wilde niet te vroeg gaan. Maar toch zit je met je neus in de wind. Ik denk ook dat ik net de snelheid miste, maar ik kan Marlen zeker niets kwalijk nemen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.