Lotte Kopecky voert Belgische selectie aan op WK baanwielrennen in Frankrijk

dinsdag 4 oktober 2022 om 11:01
Lotte Kopecky voert Belgische selectie aan op WK baanwielrennen in Frankrijk

foto: Cor Vos

Belgian Cycling heeft maandag zijn selectie voor het WK baanwielrennen bekendgemaakt. Onder anderen Lotte Kopecky tekent acte de présence in het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines, nabij Parijs, waar de kampioenschappen van 12 tot en met 16 oktober plaats zullen vinden.

Naast Kopecky, staan bij de vrouwen ook Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq, Marith Vanhove en sprintster Nicky Degrendele aan de start. Bij de mannen wordt gerekend op Thibaut Bernard, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden en Brent Van Mulders. België vaardigt in totaal dus dertien atleten af.

Robbe Ghys, die op de EK in München brons pakte op de puntenkoers en de ploegkoers, is er niet bij. Hij kampt met knieklachten. Op datzelfde EK schitterde vooral Kopecky: ze pakte goud in zowel de afvalkoers als de puntenkoers. In dat laatste onderdeel is ze ook de regerend wereldkampioene.

Selectie België (vrouwen) WK baanwielrennen (12-16 oktober):
Sprint: Nicky Degrendele
Fond: Shari Bossuyt, Katrijn De Clercq, Lotte Kopecky, Marith Vanhove

Selectie België (mannen) WK baanwielrennen (12-16 oktober):
Fond: Thibaut Bernard, Tuur Dens, Lindsay De Vylder, Jules Hesters, Gianluca Pollefliet, Fabio Van Den Bossche, Noah Vandenbranden, Brent Van Mulders

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone