Lotte Kopecky voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioene tijdrijden
foto: Cor Vos
donderdag 20 augustus 2020 om 13:06

Lotte Kopecky voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioene tijdrijden

Lotte Kopecky heeft haar Belgische tijdrittitel met succes verdedigd. De 24-jarige renster van Lotto Soudal Ladies was rondom het militaire domein in Koksijde een klasse apart na een chrono van ruim 29 kilometer. Het zilver was voor Sara Van de Vel van Ciclotel.

Aan het tussenpunt had Kopecky al een voorsprong van 22 seconden te pakken op haar dichtste concurrente, Sara Van de Vel. In het tweede deel wist de kopvrouw van de Lotto Soudal-ploeg haar voorsprong uit te breiden. Aan de streep was het verschil meer dan een minuut. Julie Van de Velde (ploeggenote van Kopecky) eindigde als derde.

Grote afwezige in de uitslag is Jolien D’hoore. De sprintster van Boels-Dolmans koos ervoor om niet te starten, omdat het BK niet in haar programma paste.

Het is voor Kopecky haar tweede titel in successie, nadat ze vorig jaar in Middelkerke al verreweg de beste was. Toen werden D’hoore en Annelies Dom respectievelijk tweede en derde. Van 2014 tot en met 2018 was Ann-Sophie Duyck onverslaanbaar op het BK tijdrijden.

foto: WielerFlits/Nico Dick

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.