Lotto Dstny-ploegbaas: “Lennert Van Eetvelt heeft onze volledige steun”
foto: Cor Vos
zaterdag 22 april 2023 om 16:56

Lotto Dstny-ploegbaas: “Lennert Van Eetvelt heeft onze volledige steun”

Vandaag maakte Lotto Dstny bekend dat het zijn renner Lennert Van Eetvelt voorlopig op non-actief heeft gezet wegens een ‘vermeende inbreuk op de anti-dopingwet’. Bij de ploegvoorstelling van Luik-Bastenaken-Luik ging teambaas Stéphane Heulot nog wat dieper in op de zaak. “Hij had een medische toestemming, het product is niet verboden”, citeert Sporza.

Het gaat in de zaak-Van Eetvelt om een toegelaten substantie in een neusspray die vrij verkrijgbaar is en in competitie is toegelaten, mits dit vermeld wordt bij een controle en het gebruik ervan in overeenstemming is met de bijsluiter. “We werden gisteravond om zeven uur op de hoogte gebracht”, schetst Heulot. “Het nieuws stemt ons triest, maar we hopen dat het goeie beeld van Lennert bevestigd wordt de komende weken. Hij had een medische toestemming, het product is niet verboden.”

“Hij heeft onze volledige steun. Vanochtend hebben we een lang gesprek gehad met hem, zijn vader, de medische staf en de raad van bestuur. We willen zijn kant van het verhaal begrijpen en die versie wordt ondersteund door onze medische staf. Dit is een incident dat we in het verleden al gezien hebben.”

“We gunnen hem de tijd om argumenten te vinden”
“We zetten hem op non-actief, want we respecteren het protocol. Maar dit is geen veroordeling. We gunnen hem tijd om argumenten te vinden. Lennert is een groot talent en dit raakt hem uiteraard, maar wij steunen hem. We zijn op dreef en we zijn samen sterk als het goed gaat, maar ook als het minder is”, aldus Heulot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.