Lotto Dstny start samenwerking met juniorenploeg Crabbé Dakwerken CC Chevigny
foto: Glenn Coessens
woensdag 21 september 2022 om 11:32

Lotto Dstny start samenwerking met juniorenploeg Crabbé Dakwerken CC Chevigny

Met Crabbé Dakwerken CC Chevigny voegt Lotto Dstny, nu nog Lotto Soudal, met ingang van volgend seizoen een nieuwe tak aan de jeugdwerking van de ploeg toe. De Belgische WorldTour ploeg zal ervaring, expertise en faciliteiten delen met de club, waar onder meer Arnaud De Lie en Sylvain Moniquet een deel van hun opleiding genoten.

Lotto Dstny blijft zijn jeugdwerking zo verder uitbouwen. De WorldTour-ploeg plukt al vijftien jaar de vruchten van de talentontwikkeling binnen het development team. “Sinds de oprichting van onze ploeg speelt de jeugd een cruciale rol”, legt CEO John Lelangue uit. “Onze WorldTour-ploeg zit boordevol jong talent, net als ons Development Team dat volgend jaar de continentale status krijgt en de vrouwenploeg.”

“Die laatste formatie vervult een cruciale rol als opleidingsploeg binnen het vrouwenwielrennen. We blijven daarin investeren, maar waren al langer op zoek naar een juniorenploeg om intensief mee samen te werken. Met CC Chevigny hebben we een club gevonden die perfect bij ons past.”

Ogen en oren in het juniorenpeloton
“CC Chevigny is een zeer gerenommeerde club in België”, vult Kurt Van de Wouwer, manager van het Lotto Soudal Development Team, aan. “We zijn dan ook heel blij om met hen te kunnen gaan samenwerken. Zij zullen onze ogen en oren in het juniorenpeloton worden. Via deze samenwerking kunnen we de toptalenten al van bij de junioren een professionele ondersteuning bieden. Het doel is uiteraard dat die talenten nadien de stap naar ons Development Team of WorldTour-ploeg zetten.”

Bij Crabbé Dakwerken CC Chevigny zien ze de samenwerking als een erkenning voor jarenlang hard werken. “We zijn heel blij dat een ploeg als Lotto Soudal ziet dat wij een belangrijke taak vervullen binnen de Belgische wielerpiramide”, zegt Laurent Mars namens CC Chevigny. “Deze samenwerking heeft met name betrekking op onze juniorenploeg, waar veel van de beste renners van het land voor uitkomen.

Arnaud De Lie, reeds een veelwinnaar bij de profs, genoot zijn opleiding bij Crabbé Dakwerken – foto: Cor Vos

Extra motivatie 
Lotto Dstny zal zijn ervaring, expertise en faciliteiten delen met de club uit het Zuiden van het land. “Denk aan fysieke tests of stages bijvoorbeeld”, gaat Laurent Mars verder. “Voor een club als de onze is het magnifiek om daar gebruik van te kunnen maken. Het zal onze renners ook een extra motivatie bieden, in de wetenschap dat Lotto Dstny ze van nabij opvolgt.”

Arnaud De Lie doorliep het grootste deel van zijn opleiding bij Crabbé Dakwerken CC Chevigny en is zeer enthousiast over de samenwerking. “De hele club doet geweldig werk. Ze bieden de jongeren een geweldig wedstrijdprogramma waarin ze allemaal hun kwaliteiten optimaal kunnen ontwikkelen. De mooiste herinnering aan mijn tijd bij CC Chevigny was mijn Belgische titel bij de junioren. Ik hoop dat de club dankzij deze samenwerking nog meer Belgische kampioenen kan afleveren aan ons Development of WorldTour-team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.