Lotto Dstny zet vol in op Maxim van Gils in Waalse Pijl
Maxim Van Gils (rechts) tijdens de Amstel Gold Race - foto: Cor Vos
dinsdag 16 april 2024 om 16:09

Lotto Dstny zet vol in op Maxim van Gils in Waalse Pijl

Lotto Dstny begint woensdag met een uitgesproken kopman aan de Waalse Pijl. De Belgische formatie hoopt met Maxim Van Gils een rol van betekenis te spelen in de eerste Ardennenklassieker. De 24-jarige Belg was vorig jaar nog achtste op de Muur van Hoei.

Van Gils zal zich opnieuw willen onderscheiden in de Waalse Pijl, al helemaal na zijn ietwat tegenvallende prestatie van afgelopen zondag in de Amstel van Gold Race. Van Gils begon als een van de (schaduw)favorieten aan de Limburgse klassieker, maar speelde slechts een bijrol en kwam als twintigste over de finish. Woensdag zal hij met andere woorden uit zijn op sportieve revanche.

Van Gils kan rekenen op steun van zijn landgenoten Jenno Berckmoes en Sylvain Moniquet, het Deense koppel Andreas Kron en Jonas Gregaard, Nieuw-Zeelander Logan Currie en de Australiër Jarrad Drizners. Een goede Kron is ook altijd een renner om in de gaten te houden in een koers als de Waalse Pijl.

Stevige concurrentie
Van Gils zal het – in de strijd om de zege – moeten opnemen tegen onder meer Amstel Gold Race-winnaar Tom Pidcock, oud-winnaars Marc Hirschi en Dylan Teuns, Mattias Skjelmose, Benoît Cosnefroy en Tiesj Benoot. De winnaar van vorig jaar – Tadej Pogacar – en wereldkampioen Mathieu van der Poel zijn er woensdag niet bij. De twee toppers maken zondag wel hun opwachting in Luik-Bastenaken-Luik.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.