Lotto Soudal bevestigt komst Valls en Marczynski
Rafael Valls - foto: Sirotti
donderdag 24 september 2015 om 21:19

Lotto Soudal bevestigt komst Valls en Marczynski

Rafael Valls (28) en Tomasz Marczynski (31) komen volgend jaar uit voor Lotto Soudal. Dat bevestigt de Belgische WorldTour-ploeg.

De Spanjaard Valls komt over van Lampre-Merida en heeft zijn handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis. Begin dit seizoen wist hij de Ronde van Oman op zijn naam te schrijven. “Ik zal binnen dit team de mogelijkheid krijgen om mezelf te bewijzen in rittenkoersen van één week”, aldus Valls, die met Thomas De Gendt, Pim Ligthart en Kris Boeckmans veel oude bekenden tegenkomt uit zijn tijd bij Vacansoleil-DCM.

Marczynski is Pools kampioen op de weg en maakt de overstap van het continentale Torku Sekerspor voor één seizoen. Ook hij stond onder contract bij Vacansoleil-DCM toen Valls, De Gendt, Ligthart en Boeckmans daar reden. Na veel tegenslagen geraakte hij op continentaal niveau in Turkije. “Maar ik heb nooit opgegeven en steeds de ambitie getoond om opnieuw terug te keren naar de WorldTour. Na een goed seizoen bij Torku Sekerspor is dat gelukt. Ik denk dat ik de kwaliteiten heb om op dit niveau een rol te spelen”, zegt hij.

Sergeant duidt op buitenlandse markt sponsoren
Manager Marc Sergeant verwelkomt de twee klimmers met open armen. “Met Rafael Valls en Tomasz Marczynski halen we renners in huis die we willen inzetten op terreinen waarin we in het verleden te weinig gescoord hebben, de rittenwedstrijden van een week. Beiden hebben in 2012 en 2013 bij Vacansoleil gereden en kennen daardoor een aantal renners en medewerkers van onze huidige ploeg.”

“We versterken ons inderdaad met twee buitenlandse renners”, bekent Sergeant. “In België zijn er immers niet veel renners die het potentieel hebben om in dat type koersen mee te draaien, en degene die er zijn, rijden al bij ons. Maar we willen nog beter doen. En naast het Belgische Lotto hebben we met Soudal, Ridley Bikes en Vasco Data Security partners die ook in het buitenland sterk verankerd zijn. Voor hen is een buitenlandse inbreng een meerwaarde.”

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
24 september 2015 21:20
Verrassende aanwinst van Lotto met Valls! MAar beide goede aanwinsten.
24 september 2015 21:24
Allebei zeer a-typische aankopen. Goede renners though, wat is het plan ermee?
24 september 2015 21:37
Dit zal wel puur voor marketing redenen zijn, denk ik dan, al heeft Valls zeker in het begin van dit jaar goeie dingen laten zien.
24 september 2015 21:38
Aldus Lotto Soudal-Vacansoleil-DCM. Nu Robbie Ruijgh nog en ze zijn bijna compleet.
24 september 2015 21:54
Waarom niet Paterski??
24 september 2015 21:59
Valls en Marcynski is echt verrassend, ik had al eerder begrepen dat Valls weg zou gaan bij Lampre en was al verbaasd dat hij niet naar Movistar ging.
@Onie: Inderdaad, gemiste kansen dit voor Wanty.
24 september 2015 22:05
Gewoon ontzettend jammer dit. Het begint zo langzamerhand Etixx-Soudal te worden. De ploeg is zo mooi om het Belgische karakter. Een Spanjaard en een Pool, nou doe er je voordeel mee! Had er toch alles om gedaan om Laurens de Plus binnen te halen! Versterk de klassiekerploeg, nu Tiesj Benoot erbij gekomen is.

Vind het maar 2 nutteloze versterkingen, te weinig kwaliteit om voor kopman te spelen, en ze hebben geen kopman om te ondersteunen. De Clercq heeft Montfort bij zich, dan ben je klaar. Zie het nu hier totaal niet van in.
24 september 2015 22:19
Inderdaad wel jammer dat, met alle respect, een tweederangsrenner uit Polen de plaats van (jonge) Belgische renners inneemt, terwijl die echt geen meerwaarde is.

Maar ja, de sponsor betaalt, de sponsor bepaalt.
24 september 2015 22:20
Na vele verstandige/logische aankopen vorig jaar doen deze twee mij toch even fronzen! Zeker geen slechte renners, maar wie dit zag aankomen... :-)
24 september 2015 22:34
A-typisch is inderdaad het meest toepasselijke woord. Ik kan er geen touw aan vast knopen. Wat betekent dit voor het resem talentvolle Belgen in de ploeg? Die krijgen toch hopelijk alle ruimte en steun die ze verdienen. En zou er daadwerkelijk een link zijn met Vacansoleil-DCM, meer dan alleen dat nu renners herenigd worden?
24 september 2015 22:58
Marcynski is gewoon een knecht voor in de breedte, die bergop 'lang' bij een kopman kan blijven, daarnaast was Valls dit jaar erg goed als hij zijn kans kreeg, dus waarom niet de kopman in de Spaanse koersen en voor top 10 gaan?
24 september 2015 23:00
Valls is toch gewoon een schitterende transfer!? Het is al langer bekend dat hij over veel klimtalent beschikt. Als je die dan relatief goedkoop kunt vastleggen, moet je dat gewoon doen. Ach ja, als hij volgende jaren presteert, zal iedereen wel zeggen wat voor een goede transfer het wel niet is.

Over Marczynski heb ik sportief wel veel twijfels, het is gewoon een tweede Monfort. Maar de sponsorbelangen zijn natuurlijk ook belangrijk. Paterski was beter geweest. Waarschijnlijk te duur of nog onder contract of hij wil kopman blijven bij ccc, wat logisch zou kunnen zijn.
24 september 2015 23:15
Hilaire Verschuren erbij in de ploegleiderswagen en het spul is weer compleet.
24 september 2015 23:16
Valls vind ik nu niet echt een schitterende transfer. Hij wint in de zandbak een wedstrijd en is gezien zijn verdere resultaten niet geschikt als kopman. Bart de Clercq kan dit ook, en wat heeft Lotto aan een 12de plek in de ronde van Catalonië? Helemaal geen zak. De Clercq en Montfort was een prima duo. Valls en Marczynski hebben geen meerwaarde. Totaal niet. Het prachtige Belgische karakter gaat verloren. Niet door een topper....nee... Door Valls en Marczynski.
24 september 2015 23:28
@lopje, omdat die nog contract heeft denk ik :p
24 september 2015 23:32
@fietskoen, maar als je valls zijn WT punten dit jaar op telt, komen er zelf niet veel belgen of nederlanders aan die punten.. 8e PN, 8e Catalonie, 11e Dauphiné.. en dit soms in dienst van Costa als ik me niet vergis.. Dus ik denk dat Valls ideaal is om kopman te zijn in deze kleinere rondes, er zijn er genoeg om te verdelen tussen hem en dan De Clercq of Monfort.. Marczynski is wellicht ook voor sponsorbelangen maar kan wel een degelijke knecht zijn denk ik...
25 september 2015 00:17
Te hopen voor Valls dat het hem beter bij Lotto vergaat dan Dani Moreno. Die had z'n slechtste jaar uit z'n carrière bij Lotto. Sowieso wat rare aankopen die verdwaalde Spanjaarden (Jufre, Moreno, Pujol, Reynes, al was die laatste nog wel een bruikbare knecht) bij Lotto de laatste 10 jaar. Of kan die Valls voortreffelijk Engels?
25 september 2015 00:20
Quote:
LB108 - 24 september 2015 om 23:32
@fietskoen, maar als je valls zijn WT punten dit jaar op telt, komen er zelf niet veel belgen of nederlanders aan die punten.. 8e PN, 8e Catalonie, 11e Dauphiné.. en dit soms in dienst van Costa als ik me niet vergis.. Dus ik denk dat Valls ideaal is om kopman te zijn in deze kleinere rondes, er zijn er genoeg om te verdelen tussen hem en dan De Clercq of Monfort.. Marczynski is wellicht ook voor sponsorbelangen maar kan wel een degelijke knecht zijn denk ik…


Valls 41 hele punten en daarmee pas nr. 86 in de WT-ranking dit jaar. Er staan inderdaad 'maar' 9 Nederlanders en 12 Belgen hoger dan Valls.
25 september 2015 01:40
Onverwacht, we zullen wel zien zeker? Sneer naar VDB... we scoren niet in kleine rittenkoersen... Met Valls mss, maar niet in de WT me dunkt, Wellens blijft daar dé man, hopen op Vervaeke ook
25 september 2015 08:01
@Chef
En hoeveel van die Nederlanders en Belgen kosten pp het dubbele?
25 september 2015 08:23
Als Lotto-supporter word je niet warm van die namen.
Valls valt nog mee, maar Marczynski voor de rittenwedstrijden van 1 week? Zelfs in zijn thuisronde kan hij niet uitblinken, ooit eens 13e in de Vuelta, zoals Hoogerland ooit. Zo een populaire Pool zal het ook wel niet zijn, als ze hem niet meer nodig hadden bij CCC.
Als Pool ga je denk ik eerder voor Majka, Kwiatkowski, Paterski of zelfs Golas supporteren.

Als de sponsors zo graag een Pool wilden, had men beter Majka gehaald als kopman voor de rondes. Ik dacht dat de visie was dat men enkel buitenlanders zou halen als ze een meerwaarde betekenen. Majka zou niet goedkoop zijn, maar er kwam toch veel budget bij van vdb, die het loon had van een top-5 of zelfs podiumkandidaat in de Tour.
25 september 2015 09:33
Ik vond Valls juist mooi op zijn plek bij Lampre. Beleefde vorig jaar een heel sterk seizoen, al had hij wel meer uit de schaduw van Costa moeten komen. Het is wel een constante renner, maar dat heeft Monfort ook al.
Marczynski is echt onbegrijpelijk en een enorm risico. Zijn spurt op de macht in het Pools kampioenschap was er één om u tegen te zeggen, maar verder wijst niks erop dat hij het niveau aankan. Voor hem een blik Belgen.
25 september 2015 10:21
Met Valls kun je misschien wat World-Tour punten scoren, maar hij loopt meer De Clercq, Montfort en Vervaeke in de weg dan dat hij een meerwaarde is. Deze twee aankopen staan echt haaks op het beleid van Lotto-Soudal. En van dat vorige beleid was ik groot fan, geen gekke aankopen en landgenoten de kans geven. En dit seizoen was daardoor juist zo goed. Volgens mij zijn plekken rond de top 10 in Catalonië en Baskenland ook niet belangrijk. Als je VDB laat gaan en dit ervoor terug haalt....inderdaad word je niet warm van deze namen als supporter!
25 september 2015 10:24
Marczynski is 100% gehaald op vraag van de sponsor, dus de kritiek hierop is nogal vreemd. Hij is de Pools kampioen en brengt daarom lijkt me meer publiciteit mee dan Paterski of Golas. Kwiatkowski en Majka zijn natuurlijk onhaalbaar.

Valls.. Als die de lijn van de eerste maanden dit jaar kan doortrekken, waarom niet? Ik zie een De Clercq of Monfort in elk geval Van Garderen niet kloppen bergop. Van hem kan je meer een uitschieter verwachten dan van 'misters regelmaat' en dat zijn dingen die meer bijblijven dan een zoveelste top-15.
25 september 2015 10:33
Begrijp de kritiek niet. Er is toch niks mis mee om Belgen van de tweede garnituur zoals Dennis Vanendert of Dockx te vervangen door buitenlanders die al meer bewezen hebben? Zo dik gezaaid zijn de Belgische toptalenten niet hoor. De meeste zitten immers al bij Lotto.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.