Lotto Soudal blij met Tourparcours: “Acht, negen kansen voor sprinters”
André Greipel - foto: ASO
Nick Doup woensdag 19 oktober 2016 om 08:37

Lotto Soudal blij met Tourparcours: “Acht, negen kansen voor sprinters”

Waar de klassementsmannen en tijdrijders hun vraagtekens zetten bij het parcours voor de Tour 2017, zijn de sprinters goedgezind. Namens Lotto Soudal keek manager Marc Sergeant naar de presentatie. Hij is blij dat de ASO de sprinters tegemoet komt, zegt hij tegen Belga.

Op 24 november verschijnt de nieuwe winter-editie van RIDE Magazine. Mathieu van der Poel prijkt je op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zie acht, misschien negen kansen voor de sprinters. Er zijn jaren geweest dat we het hier met veel minder moesten stellen”, aldus Sergeant, die met André Greipel een topsprinter in huis heeft. “Dat zie ik wel graag. Als het de ene dag niet lukt, heb je nog veel andere mogelijkheden.”

“Anderzijds wil negen vlakke etappes niet zeggen dat het negen keer tot een sprint komt. Tourbaas Christian Prudhomme gaf aan dat de wind ook af en toe zijn rol kan spelen. Dit jaar won Sagan een rit, na een aanval met ook Froome, die vooraf als massasprint werd beschouwd”, erkent de manager van Lotto Soudal.

Over de selectie is nog weinig bekend, maar dat Greipel de sprintkopman is, weet Sergeant al wel. “Met de ploeg die wij hebben is dit een goed parcours: een paar ploegmaats die André bijstaan en dan enkele aanvallers. Ik zie het alvast zitten, en nu hopen dat Cavendish niet zo goed is als de voorbije editie”, grapt hij.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
19 oktober 2016 09:01
Kunnen we de tour niet gewoon overslaan? Misschien een fijne kans voor weer een mooie ronde van Zwitserland?
19 oktober 2016 09:04
Leuk voor Lotto inderdaad, ik ben blij voor ze.
Ik denk dat ik precies die etappes oversla. Natuurlijk bestaat de kans (dank je wel Prudhomme) dat er een keer een waaier opgezet wordt of dat Sagan, Froome en Bodnar (was het Bodnar?) het op hun heupen krijgen, maar gebeurt dit niet (wat het meest waarschijnlijke scenario is) dan kijk je 9 maal 5 uur = 45 uur naar nutteloze tv. Dat risico is het me niet waard.

Veel plezier! :)
19 oktober 2016 09:17
Natuurlijk,en voor Greipel de helft (De man is er dan nog maar 35)
19 oktober 2016 09:34
Naar mijn idee ook te veel voor de sprinters. Dat wordt een aantal ritten met een groepje dat 4 minuten krijgt en langzaam aan wordt teruggehaald op 16 km...aan de andere kant...als Groenewegen volgend jaar écht die stap naar de top zet en 2 sprints wint, zijn we hier lyrisch over het parcours.
19 oktober 2016 09:40
powermeters PLUS oortjes PLUS de moto-tijdupdates speciaal in de TdF afschaffen, dan zal ELK type koers daar weer leuk schouwspel worden. (goed ASO/UCI experiment!)

P.S. Maar de Tour heeft dat natuurlijk niet echt nodig ivm commerciele waarde en kijkcijfers. Hmm. Thijs c.s. (revolutionairen): Kom er maar in....
19 oktober 2016 09:57
Ik zou Greipel zich laten richten op de Tour en een andere sprinter de kans geven in de Giro. Afgelopen seizoenen reed Greipel beide, maar had dit jaar de indruk dat Greipel en zijn trein niet top waren in de Tour.
19 oktober 2016 10:30
matige tour .....weer saaaaaaaaaaaaaaaaaaaai
19 oktober 2016 11:45
De TDF is weer voor sprinters gemaakt. Die goudhaantjes krijgen meer dan genoeg kansen. Dus krijgen we weer die knotsgekke sprints met slachtoffers tot gevolg en klassementsrijders en ploegen die vooraan willen blijven om geen schade op te lopen zodat als het echt gaat gebeuren in de tdf er al meerdere goede renners geëlimineerd zijn voor het klassement. Plus een hele stoot aan sprinters die halverwege weer afstappen als de buit binnen is en er ergens anders nog kansen liggen. Ik hou daar niet van......

Ook veel saaie etappes die of in een sprint eindigen met groepje weg en weer teruggepakt op het eind of een peloton dat er geen zin in heeft want de tour is nog lang. Afgelopen tour heb ik meer etappes overgeslagen vanwege de saaiheid dan ik ooit eerder heb gedaan. Dat gaat volgend jaar nog veel meer worden.

Hopen op de Giro en de Vuelta dan maar weer.
19 oktober 2016 12:03
Ik hoop enorm dat Groenewegen volgend jaar net zo'n grote stap in zijn ontwikkeling zet als hij dit jaar heeft gedaan. Dan zal hij in de Tour namelijk een goede kans hebben om een etappe te winnen. Hij heeft namelijk al laten zien dat hij op een goede dag alle topsprinters kan verslaan. Met Wynants, Wagner, Leezer, Boom en Roosen als sprinttrein en Gesink plus twee andere klimmers erbij zou LottoNL een leuke ploeg voor deze Tour hebben.
19 oktober 2016 12:04
Dat betekent voor mij dat ik dus 8 a 9 keer wat anders ga doen.
Als ik naar sprints wil kijkne, kijk ik wel even 2 minuutjes naar Theo Bos op de baan oid.
19 oktober 2016 12:26
Ik geloof er geen bal van...
Dat worden minder sprints!
19 oktober 2016 13:59
8 a negen kansen ja, maar Greipel heeft dit jaar toch te weinig gewonnen naar verhouding vind ik. De enige keren dat ik hem echt indrukwekkend vond waren in de Giro, maar die winsten waren over een oplopende sprint na een lastige koers: dat geeft aan dat de ausdauer en kracht er nog is maar de snelheid af aan het botten is.
Ik kan het mis hebben maar Greipel zou wel eens oud en trager maar taaier kunnen worden, wat ook niet vreemd is als je kijkt naar de koersen die hij in het voorjaar graag rijd en hoe goed hij daar is. (Zou Greipel in de herfst van zijn carriere het roer nog eens om gaan gooien naar klassiekers?)
19 oktober 2016 18:06
Ik denk dat het een mooie tour wordt. Maar 9 vlakke ritten vind ik teveel. In Luik hadden ze een helling nog kunnen invoeren. De tourdirectie wil blijkbaar terug een duel tussen Sagan en Van Avermaet in Rodez. Ook de vrouwen krijgen een mooie rit naar de Izoard, dit heb ik nog nooit gezien bij de vrouwen.
19 oktober 2016 20:21
Er zijn veel sprinters, misschien wel meer dan er klimmers zijn. Dat er dan veel vlakke etappes in een ronde zitten vind ik prima. 20 bergetappes is ook niet alles.
19 oktober 2016 20:24
Fijn dat Groenewegen al aan de winnende hand is :)
22 oktober 2016 17:11
meer tijd dus om zelf te gaan fietsen.. mooi

Om te reageren moet je ingelogd zijn.