Lotto Soudal tot eind 2022 in het peloton: “Vanaf nu versnelling hoger schakelen”
foto: Cor Vos
donderdag 4 juli 2019 om 13:22

Lotto Soudal tot eind 2022 in het peloton: “Vanaf nu versnelling hoger schakelen”

De wielerploeg Lotto Soudal bestaat tot zeker eind 2022. Beide sponsoren, Nationale loterij Lotto en bouwfabrikant Soudal, hebben hun contract met de Belgische formatie verlengd. Dit heeft ook gevolgen voor de sponsoruitingen op het tenue.

Soudal heeft besloten om met de contractverlenging ook het bedrag dat zij sponsoren gelijk te trekken met dat wat Lotto inbrengt. Beide partijen worden daardoor ‘gelijkwaardige’ hoofdsponsoren. Het is nog niet bekend of deze gelijkwaardigheid eventueel een verlengd verblijf van Victor Campenaerts in de hand kan werken. Wel heeft de nieuwe constructie gevolgen voor de shirts, waarop Soudal een prominentere plek krijgt.

Lotto Soudal wordt ook Soudal Lotto 
Dit zal zich uiten in wisselende shirts. Tijdens de Belgische wedstrijden zal de ploeg met een Lotto Soudal-shirt aan de start verschijnen, om in buitenlandse koersen dan weer aan te treden met een Soudal Lotto-outfit. Dit geldt voor zowel de mannen- als vrouwenploeg, maar ook voor het opleidingsteam. De officiële naam zal echter Lotto Soudal blijven.

“Soudal heeft beslist om zijn investering te verhogen en op hetzelfde niveau te brengen als Lotto”, zo vertelt teammanager John Lelangue. “We hebben vanaf nu twee evenwaardige naamsponsors, en dit zal zichtbaar zijn op onze outfits. Dit is innovatief en inventief”, zo is de Belg van mening.

Jannie Haek – gedelegeerd bestuurder bij de Nationale Loterij – vult aan. “Ons project staat voor continuïteit. Lotto is historisch ‘de gangmaker van de koers’, terwijl Soudal een Belgisch bedrijf is met internationale belangen en wereldwijde ambitie. De verlening van het partnership is een win voor alle partijen. We willen vanaf nu een versnelling hoger schakelen.”

Trouwe sponsor
Al sinds 1985 is Lotto verbonden als naamsponsor aan de huidige wielerploeg. Door de jaren heen waren diverse co-sponsors aan de ploeg gekoppeld, zoals Adecco en Domo. Van 2005 tot en met 2011 deed Lotto een stapje terug en werd het zelf de tweede naamgever. In de periode 2012-2014 was Belisol de co-sponsor en sinds 2015 heet de ploeg Lotto Soudal.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.