Lotto Soudal blikt vooruit op Ronde van Turkije
foto: Cor Vos
maandag 15 april 2019 om 10:49

Lotto Soudal blikt vooruit op Ronde van Turkije

De Ronde van Turkije wordt betwist van dinsdag 16 april tot en met zondag 21 april. De 55ste editie van deze rittenwedstrijd, die deel uitmaakt van de WorldTour, biedt een gevarieerd parcours. Zowel sprintersetappes als aankomsten bergop zijn aanwezig. Sportdirecteur Bart Leysen vertelt wat meer over de wedstrijd en wat Lotto Soudal er ambieert.

Bart Leysen, sportdirecteur bij Lotto Soudal: “Dit is een ideale ronde voor onze renners in aanloop naar de Giro. Er zijn immers een aantal jongens die de Vlaamse klassiekers deels of niet gereden hebben, zoals Caleb Ewan en Roger Kluge. Ewan heeft na Milaan-San Remo een bewuste rustperiode ingebouwd. In Turkije zou hij in elke rit voor de zege kunnen gaan, behalve de zeer lastige aankomst bergop op de voorlaatste dag. Een finish op een korte steile klim ligt echter wel binnen zijn mogelijkheden, zoals hij bewezen heeft in de UAE Tour. De ritten zijn bovendien meestal niet erg lang, dus kan deze ronde perfect dienen als voorbereiding op de Giro. Ook daar wil hij namelijk scoren in de sprintersetappes.”

“Verder maakt Jasper De Buyst zijn wederoptreden in Turkije. Hij is hersteld van de schouderblessure die hij opliep bij zijn val in Kuurne-Brussel-Kuurne. In de lead-out naar de sprints zullen Kluge en De Buyst normaal gezien respectievelijk voorlaatste en laatste man zijn. We willen hem echter zeker niet overbelasten na zijn blessure, dus die rollen kunnen mogelijks omgedraaid worden. Met Rasmus Byriel Iversen en Enzo Wouters hebben we twee jonge renners die in een ondersteunende rol kunnen functioneren. Carl Fredrik Hagen en Harm Vanhoucke kunnen bergop goed uit de voeten. Hoewel de Ronde van Turkije een WorldTour-wedstrijd is, is het deelnemersveld wat minder sterk dan in andere grote rittenkoersen. Ik verwacht dus wel dat zij mooie prestaties kunnen neerzetten, zeker in die allesbepalende rit op zaterdag.”

Selectie flag-be Lotto Soudal voor flag-tr Ronde van Turkije
flag-be Jasper De Buyst
flag-au Caleb Ewan
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-de Roger Kluge
flag-be Harm Vanhoucke
flag-be Enzo Wouters

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.