Lotto Soudal en CEO John Lelangue gaan na dit seizoen uit elkaar
foto: Cor Vos
donderdag 29 september 2022 om 18:20

Lotto Soudal en CEO John Lelangue gaan na dit seizoen uit elkaar

Update John Lelangue staat in 2023 niet meer aan het roer bij Lotto Soudal. De twee partijen gaan na dit seizoen “in onderlinge verstandhouding” uit elkaar, meldt Sporza.

Lelangue was sinds 2019 de algemene manager bij de Belgische ploeg. De 51-jarige Belg, die eerder werkzaam was voor onder andere Phonak en BMC Racing Team, verving destijds Paul De Geyter. Hij zette in zijn jaren bij Lotto Soudal in op de jeugd, maar ondanks de successen van bijvoorbeeld Arnaud De Lie vielen de resultaten over het algemeen tegen. Het team staat voorlopig onder de streep in de strijd tegen degradatie uit de WorldTour en het lijkt onwaarschijnlijk dat hier in het restant van het seizoen nog verandering in komt.

Jannie Haek, CEO van de Nationale Loterij, vertelt aan Sporza dat Lelangue er zelf voor kiest om te vertrekken. “Het is een beslissing van John Lelangue geweest om de ploeg te verlaten, maar we doen dat in de beste verstandhouding”, aldus Haek.

Update (18.20 uur)

Lotto Soudal heeft het nieuws dat John Lelangue de ploeg na 2022 verlaat inmiddels bevestigd in een persbericht. “Met hem heeft Lotto Soudal een duidelijke keuze voor de jeugd gemaakt en verschillende jonge renners zijn succesvol prof geworden”, valt te lezen in het bericht. “Met 25 overwinningen, is 2022 het meest succesvolle jaar geweest tijdens John Lelangue zijn periode bij het team. Lotto Soudal wil zijn dankbaarheid uitdrukken voor al zijn werk en de manier waarop hij het team geleid heeft.”

De Belgische ploeg herhaalt daarnaast de eerdergenoemde uitspraak van Janniek Haek, die zei dat het Lelangue zijn eigen beslissing was om te vertrekken en dat de twee partijen “in de beste verstandhouding” uit elkaar gaan. Lotto Soudal is nu “druk op zoek naar een opvolger en hoopt zo snel mogelijk een te presenteren”, sluit het bericht af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.