Lotto Soudal: “Ewan zette tegenaanval te laat in”

woensdag 15 mei 2019 om 08:33
Lotto Soudal: “Ewan zette tegenaanval te laat in”

foto: Cor Vos (archief)

Caleb Ewan maakte gisteren tijdens de rit naar Frascati lang kans op de ritzege. De kleine Australische spurter van Lotto Soudal overleefde de slijtageslag in de chaotische slotfase, maar kwam in de finale net tekort om de vooruitgesnelde Richard Carapaz bij te halen.

“Ik zag Carapaz op vijfhonderd meter van de meet vertrekken, maar in eerste instantie regelde Team UAE het tempo”, reageert de Australiër op de site van zijn werkgever. “Met nog driehonderd meter te gaan, zette ik mijn versnelling in maar ik strandde uiteindelijk in het wiel van de Ecuadoriaan. Ik heb nogmaals bewezen dat dergelijke finishes me goed liggen. Als sprinter is het enorm zwaar om op dergelijke aankomsten mee te strijden om de zege, tegen de betere klimmers zoals Ulissi, Roglic en Carapaz”, kijkt hij terug.

Ploegleider Bart Leysen is van mening dat zijn kopman eerder had moeten aanvallen. “Het was gewoon heel slim bekeken van Carapaz”, citeert Het Nieuwsblad Leysen. “Hij liet de spurters naar elkaar kijken. Ik had Caleb nochtans ingepeperd dat hij bij dit soort aankomsten momenteel de sterkste en snelste renner is. Ik denk dat hij mij na vandaag wel zal geloven. Helaas zette hij zijn tegenaanval iets te laat in.”

Ploeggenoot Victor Campenaerts was een van de renners die in de slotfase betrokken was bij de massale valpartij. Lotto Soudal meldt dat de tijdrijder geringe hinder aan de pols ondervindt als gevolg hiervan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.