Lotto Soudal gaat voor podium in Amstel Gold Race
Tony Gallopin - Foto: Sirotti
zaterdag 18 april 2015 om 08:47

Lotto Soudal gaat voor podium in Amstel Gold Race

Lotto Soudal mikt op een podiumplaats in de Amstel Gold Race. “We hebben al een mooi klassiek voorjaar achter de rug”, zegt ploegmanager Marc Sergeant tegenover Belga. “Al had ik wel graag ook gewonnen. Nu beginnen we aan een nieuw luik en ik heb er een goed gevoel bij.”

De ploeg start in Limburg met drie kopmannen: Jelle Vanendert (vorig jaar tweede), Tony Gallopin en Tim Wellens. “Jelle heeft in het verleden bewezen mee te kunnen spelen voor een podiumplaats. Met Tony en Tim komen er twee jongens bij die ook in uitstekende doen zijn. Onze kansen op het podium acht ik vrij groot en daar mikken we dan ook resoluut op.”

Ook Gallopin heeft vertrouwen. “Als ik bij de beste tien renners overblijf op de Cauberg, zal ik een rol kunnen spelen in de finale en zal ik heel tevreden zijn”, stelt hij tegenover Het Nieuwsblad. “Mijn sprint in een groepje is een voordeel denk ik. Jongens als Gilbert en Rodriguez zullen kiezen voor de aanval, en daar hoop ik bij te kunnen blijven.”

De ploeg heeft ook Pim Ligthart opgesteld. Hij is de enige Nederlander in de Belgische formatie.

Selectie Lotto Soudal voor Amstel Gold race (17 april)
flag-be Stig Broeckx
flag-fr Tony Gallopin
flag-nl Pim Ligthart
flag-be Jürgen Roelandts
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Dennis Vanendert
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
18 april 2015 09:02
Realistisch doel.
Podium zeker mogelijk. Alles zal afhangen van de vorm van de dag.
18 april 2015 09:03
Lotto-Soudal heeft bij mij steevast de sympathie- en gunfactor. Mooie ploeg, aantrekkelijke renners en dat veelal door eigen scholing.
18 april 2015 09:42
Drie goede outsiders, podium is zeker mogelijk. Schat zelf Matthews, Gilbert, Valverde, Kwiatkowski wel wat hoger in.

Wim Kruithof +1
18 april 2015 10:07
Wellens zou ik uitspelen op de sectie Eyserbos-, From-, Keuteberg, al lijkt de ploeg van BMC mij zo sterk dat het heel moeilijk gaat worden om weg te rijden. Maar je weet maar nooit, als de rest ook eindelijk eens initiatief toont om mee te vlammen.

Met Vanendert en Gallopin heb je twee renners die bij de eerste tien (mss zelfs beter) kunnen bovenkomen op de Cauberg. Mocht Gilbert dan voor één keer eens niet iedereen uit het wiel geknald hebben, kan het in die laatste anderhalve kilometer nog samenkomen. Vanendert kan dan, net als vorig jaar, proberen weg te rijden als "kleinere naam", terwijl Gallopin zich spaart voor de sprint. Maar dat is allemaal theorie natuurlijk.

Dat Roelandts hier rijdt is ook wel opvallend trouwens.
18 april 2015 10:09
Roelandts heeft wat minder races gereden dit jaar, zodat ie hier misschien de andere rijders van dienst kan zijn....
18 april 2015 10:38
Tony wat mij betreft een belangrijke podiumkandidaat. Mooie groei doorgemaakt laatste 1,5 jaar en nu klaar om dat te verzilveren.
18 april 2015 11:23
De Belgische lotto heeft meer win-win als de Nederlandse!
18 april 2015 11:46
test reactie
18 april 2015 12:01
Echt een leuke ploeg! Hoop dat ze in gaan zetten op aanvallend koersen door Gallopin en Wellens in plaats van wachten op de Cauberg waar Gilbert/Valverde/Matthews/Kwiat meestal toch over rappere benen blijken te beschikken!
18 april 2015 12:02
Drie kopmannen? Dat was toch juist niet zo populair hier op Wielerflits? Of meten de mensen hier met twee maten?

OT: Mooi ploeg die ook de kwaliteiten heeft om op het podium te geraken!
18 april 2015 12:40
Alle ballen op Van endert de rest moet eerder aanvallen naar mijn mening. In de laatste 40 km moet Wellens met Kelderman gaan ofzo en nog 2 goede renners erbij zou mooi zijn.
18 april 2015 14:37
Deze ploeg, mits een goede verstandhouding tussen de renners ( waar ik niet aan twijfel ) kan zeker meedingen voor het podium.
Een goede en gepaste samenstelling van de ploegleiding. Ik geloof er in.
18 april 2015 23:24
Zou het miss niet beter zijn om vanendert eerder te laten aanvallen?? Hij volgt altijd op de cauberg en sprint daarna wint die normaal gesproken nooit.
Verder een zeer leuk ploegje die ik wel met 2 man top 10 zie halen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.