Lotto Soudal: “Greipel wil bij ons zijn carrière afsluiten”
vrijdag 22 juni 2018 om 08:26

Lotto Soudal: “Greipel wil bij ons zijn carrière afsluiten”

André Greipel lijkt dan toch zijn contract te gaan verlengen bij Lotto Soudal. Eerder deze maand liet de Duitse sprinter weten dat de onderhandelingen stroef verliepen. Volgens sportief directeur Marc Sergeant is het een kwestie van dag aleer Greipel een nieuwe tweejarige verbintenis zal ondertekenen bij de Belgische WorldTour-ploeg.

“We hebben een goed gesprek gehad. Dat dossier zit op het goeie spoor”, aldus Sergeant tegenover Sporza. “Wij zouden voor de Tour graag uitsluitsel hebben zodat we er daar vol voor kunnen gaan. Waarom het moeizaam ging? Het is een misvatting dat wij hem maar één jaar wilden aanbieden, het ging altijd over twee jaar. Maar het ging wel over het loon, dat is ook logisch. Zijn leeftijd begint een rol te spelen.”

“Er is respect langs beide kanten. Hij wou niet meer investeren in een nieuwe ploeg. Hij wou graag zijn carrière bij ons beëindigen en wij geven hem die optie. Het gaat nu nog over kleine dingen. Binnen een paar dagen verwacht ik een akkoord.”

Het voorjaar van Greipel liep dit jaar anders dan gepland. Door een sleutelbeenbreuk in Milaan-San Remo mistte hij het volledige klassieke voorjaar. De zegeteller staat desalniettemin op zes overwinningen (twee ritten Tour Down Under, twee ritten Vierdaagse van Duinkerke, twee ritten Baloise Belgium Tour). Greipel is deze zomer ook een van de speerpunten voor de Tour de France.

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
22 juni 2018 08:36
Goed voor beide
22 juni 2018 08:39
Zie hem niet meer mengen met de sprinters in de tour, hij klaagt al jaren dat die het daar gekkenwerk vind.
22 juni 2018 08:52
Ik heb eigenlijk niks met sprinters, maar wel met Greipel.
Voorbeeldige kerel die niet te 'groot' is om ook andere ploeggenoten te helpen in de koers.
22 juni 2018 08:55
Moeilijk voorjaar en dan toch alweer 6 overwinningen op zak. Kunnen weinig hem nazeggen.
22 juni 2018 09:05
Greipel is qua wattages nog steeds een topper hoor. Grootste probleem is het zich durven gooien in de sprints. Vroeger, in het treintjes-tijdperk, was dat minder een probleem. Gewoon in het wiel blijven en hopen dat jouw treintje de snelste is. Weet niet goed waarom maar tegenwoordig zijn de sprints meer gekkenwerk dan ooit tevoren en sprint de gorilla met dichtgeknepen billen. Komt op deze manier dikwijls nog niet in de mogelijkheid om zijn wattages aan te spreken!
22 juni 2018 09:11
@Vinyakke Er zijn te veel treintjes, waardoor ze elkaar in de wielen rijden. Vroeger bleef je dan achter 1 of 2 treintjes van Skil-Shimano of Quick Step zitten en dan probeerde je het maar.
22 juni 2018 09:40
De saeco trein dat was pas een geweld.
22 juni 2018 09:46
Een groot renner in prestatie, representatie, gedrag op de fiets en als mens. Voor een ploeg is dit soort renners zo veel belangrijker dan renners als Cavendish e.d. ! Misschien wel één van de meest onbesproken renners in het peloton. De man die de Lotto ploeg in de "slechte Belgische tijd" gedragen heeft.
22 juni 2018 09:59
Gewoon een goed contract geven die man. Hij heeft deze ploeg zoveel overwinningen gegeven al die jaren en het is een prima teamplayer. Respect laten zien.
22 juni 2018 10:05
@kaalpani
Ik vind Greipel een sympathieke gozer hoor, maar Cav is veel mediagenieker en schijnt in z'n ploeg ook een goede motivator te zijn... het is dus meer jouw eigen voorkeur.
22 juni 2018 12:33
@tendam
haha schijnt ja schijnt. Zien we niet veel van terug

over Greipel: 1 jaar verlengen obv van dit voorjaar OK maar dat 2de jaar lijkt me te veel. Gaatie lopen mokken en eigenwijs doen. Ewan moet het overnemen.
22 juni 2018 12:57
@samlambeej
Eigenlijk wel. In z'n interviews los van de koers is Cav namelijk redelijk bedeesd en positief ingesteld. En van hem is bekend dat hij de mentale motor was achter de ploegentijdritten van Highroad.
22 juni 2018 13:12
@tendam
Highroad? Das 10 jaar gelede man. Bij Dimension Data gebeurt toch niks in het bijzonder door zijn toedoen?
Cav is echt een personality en dat heb ik graag maar er zijn langzamerhand wel betere uithangborden voor Oakley/Nike.
22 juni 2018 23:22
@Scott een gewoon goed contract is hem ongetwijfeld aangeboden. Maar wil hij nog een top contract?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.