Lotto Soudal hevelt Thijssen en Van Moer in juli over naar hoofdmacht
Brent van Moer - foto: Sirotti
maandag 10 december 2018 om 16:59

Lotto Soudal hevelt Thijssen en Van Moer in juli over naar hoofdmacht

De hoofdmacht van Lotto Soudal verwelkomt vanaf 1 juli 2019 twee Belgische beloften. Gerben Thijssen en Brent Van Moer stappen halverwege het seizoen over van de beloftenploeg. Zij tekenen een contract dat hen tot eind 2021 bij de WorldTour-ploeg houdt.

Thijssen en Van Moer zijn momenteel al met de ‘grote jongens’ op Mallorca op trainingskamp. De 20-jarige Thijssen veroverde in 2018 de Belgische titel bij de beloften op de weg. Zijn leeftijdsgenoot Van Moer behaalde zilver op het WK tijdrijden voor beloften.

In het spoor van Wellens en Vervaeke
“We hebben ervoor gekozen om Brent en Gerben te laten meegaan tijdens deze decemberstage om zo al nader kennis te kunnen maken met de renners en staf van het WorldTour-team, dat zal hun integratie volgend jaar bevorderen”, zegt Kurt Van de Wouwer van de U23-formatie. “De keuze om hen pas halfweg 2019 de overstap te laten maken heeft onder meer te maken met het afhouden van druk. In het verleden werd die aanpak ook toegepast met Tim Wellens en Louis Vervaeke. In het voorjaar is er immers altijd meer druk van buitenaf, ook op jonge renners.”

Sprinter Thijssen
“We beseften al snel dat Gerben iemand was om in ons WorldTour-team op te nemen”, aldus Van de Wouwer. “We hopen dat hij op termijn zijn mannetje kan staan in massasprints. In eerste instantie mogen we verwachten dat hij kan meedingen naar een goed resultaat in 1.1 en 1.HC-wedstrijden; semiklassiekers zoals de Brussels Cycling Classic.”

Tijdrijder Van Moer
“Brent is een echte machtsmens, vandaar dat tijdrijden hem zo goed afgaat”, vertelt de manager over zijn pupil. “Zijn zilveren medaille op het voorbije WK was echter een verrassing. Daar is hij boven zichzelf uitgestegen. Hij moet zeker verder blijven werken aan zijn tijdritcapaciteiten, hij kan op dat vlak nog progressie boeken. In het WorldTour-team zal hij ongetwijfeld een grote ondersteunende rol kunnen spelen in dienst van zijn ploegmaats, al zal hij zeker zijn kans mogen gaan in bepaalde wedstrijden om zijn eigen grenzen af te tasten met het oog op de toekomst.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.