Lotto Soudal: “Hoop dat we de beste John Degenkolb te zien krijgen”
foto: Cor Vos
donderdag 22 augustus 2019 om 10:39

Lotto Soudal: “Hoop dat we de beste John Degenkolb te zien krijgen”

Lotto Soudal hoopt dat het de komende twee seizoenen ‘de beste John Degenkolb’ te zien krijgt. Dat laat manager Marc Sergeant weten op de ploegsite. De transfer van de Duitse sprinter en klassiekercoureur van Trek-Segafredo was deze zomer al in de maak.

Degenkolb tekent bij Lotto Soudal een contract tot eind 2021. Eerder deze week presenteerde de ploeg ook al Philippe Gilbert. “We hebben twee kleppers binnengehaald”, zegt Sergeant.

Uithangbord
“Ik hoop dat we de komende jaren de beste Degenkolb te zien krijgen, waarvan ik overtuigd ben dat hij dat in zich heeft. Als ploeg heb je bepaalde renners nodig als uithangbord en dat heeft meestal een goeie impact op de andere jongens. John heeft zelf aangegeven dat hij kansen wil afdwingen en proberen grijpen, we kunnen samen zeker mooie objectieven vooropstellen, hij is flexibel qua programma en hij wil zich zeker ook inzetten voor Caleb Ewan.”

Duo met Gilbert
Degenkolb zelf wil graag uitblinken in de klassiekers. “Daarnaast ben ik niet traag aan de finish, vooral na een zwaardere wedstrijd”, kent Dege zijn eigen kwaliteiten. “Maar ik kijk er eveneens naar uit om samen te werken met Caleb Ewan, die zonder twijfel onze sprinter nummer één is voor zijn specifieke doelen. Maar met mijn ervaring kan ik een toegevoegde waarde betekenen voor hem en het team.”

Met zijn dertig jaar weet Degenkolb dat hij niet meer tot de jongsten van het peloton behoort, maar dat houdt hem niet tegen. “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik een leeftijd heb om goeie resultaten te behalen op het hoogste niveau, om te blijven presteren in de belangrijkste wedstrijden. Ik ken de koersen, de parcoursen en heb de fysieke capaciteiten. Ik kijk er nu al naar uit om seizoen 2020 voor te bereiden en iedereen te leren kennen. Met Philippe Gilbert kan ik een heel complementair duo vormen”, kijkt hij vooruit.

Vierde ploeg
Voor Degenkolb wordt Lotto Soudal de vierde ploeg uit zijn professionele loopbaan. In 2011 debuteerde hij bij HTC-High Road, waarna Argos-Shimano (later Giant-Alpecin) hem oppikte. Sinds 2017 koerst de Duitser voor Trek-Segafredo. Op zijn erelijst staan onder meer Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.