Lotto Soudal hoopt op goede seizoensafsluiting in Guangxi

maandag 14 oktober 2019 om 16:57
Lotto Soudal hoopt op goede seizoensafsluiting in Guangxi

Guangxi wordt Campenaerts' laatste opdracht voor Lotto Soudal - foto: Cor Vos

Zonder sprinter, maar met een paar renners die hoge ogen kunnen gooien in het klassement trekt Lotto Soudal naar de laatste koers van het seizoen, de Tour of Guangxi. De ploeg schuift Tomasz Marczyński en Carl Fredrik Hagen naar voren als belangrijkste protagonisten, terwijl ook volgens de ploegleiding ook Victor Campenaerts niet mag worden onderschat. 

In 2017 wist Lotto Soudal-renner Tim Wellens de eerste editie van deze WorldTour-rittenkoers op zijn naam te schrijven. Dit jaar is de Belg er echter niet bij namens de WorldTour-ploeg. “Met zowel Marczyński  – die goed voor de dag kwam tijdens de Italiaanse koersen – en Carl Fredrik Hagen hebben we twee renners die vooral op etappe vier en het klassement kunnen mikken”, blikt sportief verantwoordelijke Mario Aerts vooruit.

“Voor Carl mocht de aankomst bergop gerust nog iets lastiger zijn, maar met zijn Vuelta-vorm kan hij zeker nog iets tonen. Het is ook niet nadelig om nog te koersen in Lombardije, want zijn laatste wedstrijd was het WK. Het algemeen klassement wordt het hoofddoel, een toptienplaats moet zeker de betrachting worden. Zoals steeds gaan we ambitieus van start en moeten we elke kans die zich voordoet met beide handen grijpen. Ook Victor Campenaerts zou ik – met zijn huidige conditie – zeker niet onderschatten op de aankomst bergop. Victor is natuurlijk geen klimmer, maar hij kan zeker een mooi klassement ambiëren. Victor is zeer gemotiveerd om tijdens zijn laatste koers voor Lotto Soudal nog iets te laten zien.”

Aerts constateert in zijn voorbeschouwingspraatje dat het parcours iets lastiger is dan voorgaande jaren. “Het algemeen klassement wordt wellicht opnieuw tijdens etappe vier – met aankomst bergop in Nongla – in een beslissende plooi gelegd. Die slotklim is in totaal drie kilometer lang. Eerst 1,8 kilometer klimmen tot de bergprijs, waarna het licht omhoog loopt. De laatste 200 meter naar de finish zijn opnieuw steiler. De overige ritten zijn niet bijzonder selectief, met uitzondering van de gewijzigde derde etappe.”

“Omdat we geen sprinter in de selectie hebben, kan het iets zwaardere parcours in ons voordeel spelen. Frederik Frison heeft in het verleden al gesprint en kan zich misschien plaatsen. Een massasprint ontlopen in China is bijzonder moeilijk, maar we kunnen uiteraard proberen.”

Selectie Lotto Soudal voor Tour of Guangxi
flag-be Victor Campenaerts
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-au Adam Hansen
flag-dk Rasmus Byriel Iversen
flag-be Frederik Frison
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-nl Brian Van Goethem.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.