Lotto Soudal Ladies trekt Mieke Docx, Kylie Waterreus en Eefje Brandt aan
Docx komt over van Doltcini-Van Eyck-Proximus - foto: Cor Vos
maandag 20 september 2021 om 11:43

Lotto Soudal Ladies trekt Mieke Docx, Kylie Waterreus en Eefje Brandt aan

Mieke Docx, Eefje Brandt en de Nederlandse Kylie Waterreus verdedigen volgend jaar de kleuren van Lotto Soudal Ladies. Dat maakte de ploeg vandaag bekend in een perscommuniqué. Ook de belofte-mannenploeg kreeg een impuls met vijf nieuwe renners.

Docx (25) komt over van Doltcini-Van Eyck-Proximus en beschikt over klimmersbenen, die haar eerder deze maand nog de zesde plaats bezorgden in de openingsrit van de Tour de l’Ardèche. Twee jaar geleden werd ze vierde op het Belgisch kampioenschap, dat werd gewonnen door haar toenmalige ploeggenote en huidig Lotto Soudal-renster Jesse Vandenbulcke. Waterreus (23), een klassiek type, en hardrijdster Brandt (19) verlaten Multum Accountants voor Lotto Soudal.

Kurt Van de Wouwer, sportief verantwoordelijke: “Binnen de Lotto Soudal Ladies mikken we op een goede balans tussen de rensters. Daarom verwelkomen we volgend seizoen Eefje Brandt, Mieke Docx en Kylie Waterreus bij het damesteam. Eefje is een echte hardrijdster en bewees dit onlangs met winst in de Memorial Igor Decraene. Mieke is dan weer een klimmerstype. Kylie herstelt van een zware blessure maar wil bij ons team volgend seizoen een stap vooruit zetten.”

De U23-mannenploeg werd uitgebreid met Jelle Harteel (18), William Junior Lecerf (18), Gianluca Pollefliet (19), Noah Vandenbranden (19) en Vincent Van Hemelen (20). Eerder werd al de komst aangekondigd van de 18-jarige Alec Segaert, die zich in Trentino tot Europees kampioen tijdrijden bij de junioren kroonde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.