Lotto Soudal met drie Belgische speerpunten in Waalse Pijl
Bjorg Lambrecht - foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2019 om 13:25

Lotto Soudal met drie Belgische speerpunten in Waalse Pijl

Met een bijna volledig Belgische selectie staat Lotto Soudal morgen aan het vertrek van de Waalse Pijl. Tijdens de doordeweekse heuvelklassieker heeft de ploeg met Bjorg Lambrecht, Jelle Vanendert en Tim Wellens liefst drie kopmannen.

“Het is een luxe dat we woensdag met drie speerpunten aan de start staan”, blikt ploegleider Mario Aerts vooruit op de WorldTour-koers. “We hebben ons plannetje klaar, maar in welke mate dat wordt omgezet in de realiteit hangt steeds af van het wedstrijdverloop. Ik verwacht grotendeels dezelfde mannen aan het front als tijdens de Amstel Gold Race. Valverde had een mindere dag zondag maar hem mag je nooit afschrijven. Daarnaast zijn er onder meer Alaphilippe, Kwiatkowski en Martin om in de gaten te houden. Renners zoals Matthews en Schachmann verwacht ik ook vooraan.”

Over zijn eigen renners zegt Aerts, 2002 zelf winnaar van de Waalse Pijl: “Jelle Vanendert en Tim Wellens hebben in het verleden reeds meermaals bewezen goed uit de voeten te kunnen op dergelijke aankomsten. Daarnaast beschikt Bjorg Lambrecht ook over snelle benen op lastige finishes, maar iets zoals de Muur heeft hij nog niet echt gedaan. Het is allemaal nieuw voor hem. Zo werd het ook afwachten of hij in de Amstel Gold Race de grens van de 250 kilometer zou overleven. Voor Bjorg is het één grote ontdekkingstocht en dat zal komende woensdag en zondag niet anders zijn.”

“Sander Armée, Tomasz Marczyński, Maxime Monfort en Tosh Van der Sande rijden in een dienende rol, die ze trouwens perfect uitvoeren. Idealiter kunnen tijdens de diepe finale nog enkele Lotto Soudal-renners de kopmannen bijstaan. Zelf won ik de Waalse Pijl in 2002 en gaf ik reeds in het verleden aan renners zoals Jelle Vanendert enkele tips. Nu kan ik mijn ervaring doorgeven aan Bjorg Lambrecht en ook Jelle deelt zijn kennis met de ploegmaats.”

Selectie Lotto Soudal voor Waalse Pijl
flag-be Sander Armée
flag-be Bjorg Lambrecht
flag-pl Tomasz Marczyński
flag-be Maxime Monfort
flag-be Tosh Van der Sande
flag-be Jelle Vanendert
flag-be Tim Wellens

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.