Lotto Soudal met Gilbert en Degenkolb in E3, BORA-hansgrohe rond Politt
foto: Cor Vos
donderdag 25 maart 2021 om 12:55

Lotto Soudal met Gilbert en Degenkolb in E3, BORA-hansgrohe rond Politt

Lotto Soudal rekent vrijdag in de E3 Saxo Bank Classic op twee kopmannen. De Belgische formatie stuurt Philippe Gilbert en John Degenkolb naar de Vlaamse kasseiklassieker. Bij BORA-hansgrohe is de ploeg gebouwd rond Nils Politt.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Philippe Gilbert stond al zeven keer aan de start van de E3 Prijs. In 2017 en 2018 eindigde hij als tweede, eerst achter Greg Van Avermaet en daarna achter Niki Terpstra. Zijn medekopman John Degenkolb stond in zeven eerdere deelnames nog nooit op het podium in Harelbeke. Zijn beste uitslag is een zesde plek in 2012.

BORA-hansgrohe start zonder kopman Peter Sagan, die in de Ronde van Catalonië actief is. Nils Politt krijgt daardoor de kans, hij werd twee jaar geleden nog zesde in de E3 Classic. Normaliter zou ook Lukas Pöstlberger starten, maar hij ontbreekt. Matthews Walls vervangt hem.

Selectie Lotto Soudal voor de E3 Saxo Bank Classic 2021 (26 maart)
flag-be Jasper De Buyst
flag-de John Degenkolb
flag-be Philippe Gilbert
flag-be Frederik Frison
flag-it Stefano Oldani
flag-be Brent Van Moer
flag-be Florian Vermeersch

Selectie BORA-hansgrohe voor de E3 Saxo Bank Classic 2021 (26 maart)
flag-pl Maciej Bodnar
flag-de Marcus Burghardt
flag-at Patrick Gamper
flag-it Daniel Oss
flag-de Nils Politt
flag-sk Juraj Sagan
flag-gb Matthew Walls

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.